Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Λάθος που δεν διορθώνεται με μια δήλωση

Καλοκαίρι, με τον ήλιο να καίει και με το Μουντιάλ να έχει μόλις τελειώσει. Σε αυτή τη στήλη επισήμανα ότι κρατά μία χειροβομβίδα και μάλιστα απασφαλισμένη στα χέρια ο Ζαγοράκης, με τη δήλωση πως ο ΠΑΟΚ πάει φέτος για τον τίτλο. ................

..................Τόνιζα πως είναι εύκολο να το λες, αλλά δύσκολο να το κάνεις και υπογράμμιζα πως η δήλωση του Κώστα Χαλκιά τον Μάιο, εδώ, στον NovaΣΠΟΡ FM, πως «ο ΠΑΟΚ οφείλει τα επόμενα χρόνια να παραμείνει ανταγωνιστικός και να μιλάει ύστερα από μία τριετία για πρωτάθλημα», ήταν η πιο ρεαλιστική προσέγγιση. Φυσικά και δεν ήταν εύηχο στα αυτιά των οπαδών, ωστόσο έμοιαζε με τη μοναδική πραγματικά σωστή προσέγγιση μέσα στη χαρά και στους πανηγυρισμούς για την έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Βέβαια, στο τάξιμο δεν υπάρχει πρόβλημα και αυτό έπαθε και ο Θοδωρής Ζαγοράκης, που ξαφνικά είδε την πίεση του κόσμου να μεγαλώνει και να απαιτεί την ολοκλήρωση του στόχου. Οταν αντιλήφθηκε πως ήταν πια αργά, αποφάσισε να αποφορτίσει την ομάδα. Αυτό τουλάχιστον δήλωσε και ναι μεν έχει δίκιο, αλλά με μία κουβέντα γίνεται το κακό και δεν σβήνει εύκολα η φωτιά που άναψε! Γιατί η ομάδα νιώθει πίεση από τους οπαδούς ως λογική συνέπεια της υπομονής 25 χρόνων για να γίνει ο ΠΑΟΚ ξανά πρωταθλητής. Η εικόνα του δεύτερου γύρου πέρυσι μπορεί να τους έδωσε ελπίδες, αλλά δεν υπήρχε πιθανότητα να έρθει ο τίτλος σε μία σεζόν που άρχισε με αλλαγή προπονητή και μάλιστα τόσο εκκωφαντικά αποτυχημένη!

Τελικά, το μόνο που κατόρθωσαν στην Τούμπα φέτος ήταν να πάνε πλήρως απροετοίμαστοι στα ματς της δεκαετίας με τον Αγιαξ, χάνοντας ρεαλιστικά τεράστια ευκαιρία πρόκρισης, και στη συνέχεια, παρά τη μεγαλειώδη επικράτηση επί της Φενερμπαχτσέ, να υπάρχει μια αγωνιστική εσωστρέφεια, η οποία απειλεί να διαλύσει ό,τι δημιουργήθηκε από τον Φερνάντο Σάντος και τη διοίκηση του Ζαγοράκη τρία χρόνια τώρα.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να «μην πηγαίνει πια για πρωτάθλημα», όπως δήλωσε ο Ζαγοράκης, αλλά η ζημιά από μία αλόγιστη κουβέντα -που μόνο χάιδεμα στ' αυτιά των φανατικών αποτελούσε- καλό είναι να αποτελέσει μάθημα για όλους, όποιου χρώματος οπαδοί κι αν είναι. Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις, που λέει ο θυμόσοφος λαός!


Δεν υπάρχουν σχόλια :