Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Τελικά, ποιον έχει «μέντορα» ο Σαμαράς…;

Ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να εμφανίζεται ως «πολιτικό τέκνο» του Ευάγγελου Αβέρωφ. Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Τι είδους «τέκνο» μπορεί να θεωρείται, όταν ακυρώνει καίριες και ιστορικές επιλογές του μακαρίτη πρώην προέδρου της ΝΔ; Όταν -σε αντίθεση ακόμη και μ’ εκείνον- ακολουθεί τη στρατηγική της συρρίκνωσης και της διαίρεσης; Της περιχαράκωσης στην πιο ακραία λαϊκίστικη Δεξιά, που έχει να δει ο τόπος από την εποχή των πρωταιτίων της Μικρασιατικής Καταστροφής, το 1922…;
Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του «ΒΗΜΑΤΟΣ», παραμονές των Ευρωεκλογών του 2009, μας πληροφορεί, ότι ο πρώτος εμπνευστής της θεωρίας του «μεσαίου χώρου» ήταν ο… Ευάγγελος Αβέρωφ! Στις Ευρωεκλογές του 1984 ο Αβέρωφ -σε συνεργασία με τα τότε κορυφαία στελέχη της ΝΔ, και κυρίως τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη- συγκρότησε ένα ευρωψηφοδέλτιο με «χρώμα μεσαίου χώρου», σύμφωνα με τα λόγια του ίδιου! Και το αποτέλεσμα δεν ήταν άσχημο: Ενώ το 1981 η ΝΔ είχε βρεθεί 13 μονάδες πίσω από το ΠΑΣΟΚ, στις Ευρωεκλογές του 1984 έχασε με μόλις 3,5 μονάδες διαφορά, έχοντας αυξήσει αισθητά τους ψηφοφόρους της.
Σήμερα, με την πολιτική του ο κ. Σαμαράς «ξεπουλάει» ακόμη και τον Ευάγγελο Αβέρωφ! Δυστυχώς, πραγματικοί «μέντορές» του είναι τα ακραία εκείνα στοιχεία που προσκολλήθηκαν μαζί του, όταν πρόδωσε τη ΝΔ το 1993 και έκτοτε έχουν γίνει οι κατεξοχήν συνοδοιπόροι και σύμβουλοί του… Στοιχεία ξένα προς την Ιστορία και τους Αγώνες της Νέας Δημοκρατίας, με απόψεις εθνικά επικίνδυνες και καταστροφικές.
Στις άγριες διαθέσεις τους βρίσκεται σήμερα η ΝΝΔ, γι’ αυτό και οδηγείται ολοένα και περισσότερο στη συντριβή και την απαξίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :