Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Απαγόρευσαν το Medal of Honor στα αμερικανικά στρατόπεδα

Τελικά, αυτό το παιχνίδι έχει αναστατώσει τους πάντες, πριν ακόμα βγει στα καταστήματα.
Μετά την βρετανική κυβέρνηση, τώρα και το Αμερικανικό Πεντάγωνο απαγόρευσε τη διανομή του στους Αμερικανούς στρατιώτες. ...................


Σε κανένα από τα «παιχνιδάδικα» στις αμερικανικές βάσεις λοιπόν δεν πρόκειται να επιτραπεί η προβολή και η χρήση του Medal of Honor.

Κανείς όμως από τους ιθύνοντες δεν έχει δώσει επίσημη ακριβή εξήγηση, αν και το Πεντάγωνο φαίνεται ότι δεν θέλει οι στρατιώτες του να υποδύονται τους Ταλιμπάν που σκοτώνουν αμερικανούς στο Αφγανιστάν.

«Συγγνώμη αν προκαλούμε αναστάτωση στους πωλητές των στρατιωτικών βάσεων αλλά πιστεύομε ότι καταλαβαίνουν τη σημασία του» είπε ο αντιστράτηγος Μπρους Κασέλλα.

Πρόσφατα, ο βρετανός υπουργός Εθνικής Άμυνας Λιαμ Φοξ είχε αποκαλέσει το Medal of Honor «εξοργιστικό και αηδιαστικό» παιχνίδι.

Και για να καταλάβουμε τι ακριβώς τους πείραξε:

Στη νέα έκδοση του παιχνιδιού, η ιστορία εξελίσσεται στο Αφγανιστάν, όπου οι αμερικανοί και οι σύμμαχοι τους προσπαθούν να πιάσουν τους Ταλιμπάν.

Όπως σε όλα – σχεδόν – τα παιχνίδια υπάρχει η δυνατότητα να παίξουν δύο μαζί.

Άρα λοιπόν, ο ένας θα πρέπει να είναι αμερικανός κι ο άλλος Ταλιμπάν.

Κι αν ο παίκτης που έχει επιλέξει να είναι ο Ταλιμπάν είναι καλύτερος και νικήσει τον άλλον;

Αυτό το ερώτημα έθεσαν οι αμερικανικές και βρετανικές αρχές γι΄αυτό και το αποκηρύσσουν.

Η Electronic Arts δεν έχει προβεί ακόμα σε σχόλια για τις αντιδράσεις, όμως η εκπρόσωπος της εταιρείας κάποια ανύποπτη στιγμή είχε κάνει την καλύτερη παρατήρηση:

«Οι περισσότεροι από εμάς, παίζουμε από 7 χρονών με αυτόν τον τρόπο. Κάποιος είναι ο αστυνομικός. Ε, ο άλλος πρέπει να κάνει τον ληστή, Δε γίνεται αλλιώς!».

// www.sfinaki.gr //

Δεν υπάρχουν σχόλια :