Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Το BBC παραδέχεται έμμεσα το … στημένο παπούτσι

Υποτίθεται ότι το BBC σήμερα διέψευσε το στημένο σκηνικό του …. Παπουτσιού. Είναι γνωστό βέβαια ότι τα τελευταία χρόνια το κανάλι έχει ξεπέσει και έχει κατηγορηθεί πολλάκις για στημένα και πληρωμένα ρεπορτάζ.
Στην προσπάθειά του, το κανάλι, να διαψεύσει ένα γεγονός που αποδεικνύεται από το ίδιο το ρεπορτάζ, ουσιαστικά παραδέχεται την ενοχή και συμπαιγνία του ανταποκριτή του.
Στην ανακοίνωσή του το BBC, επισημαίνει ότι "Ο Malcolm Brabant, ανταποκριτής στην Ελλάδα για το BBC, πήρε .........

............ συνέντευξη από ένα άτομο που είχε σκοπό να λάβει μέρος στις διαμαρτυρίες του σαββατοκύριακου στην Ελλάδα. (Αυτός) είπε στον Brabant για τα σχέδιά του να πετάξει το παπούτσι στον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, γεγονός που αργότερα έπιασε η κάμερα του BBC».
Παραδέχεται δηλαδή τη συμμετοχή του ανταποκριτή, πλαγίως. Παρά λίγο να πούνε ότι ο τρελο-παπουτσής τραβούσε δια της βίας τον ανταποκριτή. Όσο για την εκδοχή που εκφράζεται στην ανακοίνωση :«Το περιστατικό αυτό θα είχε συμβεί, άσχετα αν υπήρχε κάμερα ή όχι", θέλει μεγάλη κουβέντα γιατί τέτοιες βλακείες εύκολα απορρίπτονται.
Οι πάντες γνωρίζουν ότι η παρουσία της κάμερας, ειδικά εάν σε παρακολουθεί …. δημιουργεί γεγονότα! Υποθάλπει αντιδράσεις και υποκινεί στημένες "υπερβολές"!

Δεν υπάρχουν σχόλια :