Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Αυξήθηκε η περιουσία των 400 πλουσιοτέρων αμερικανών

Η αργή οικονομική ανάκαμψη επηρέασε λίγο τους πολύ πλούσιους στις ΗΠΑ.

Το περιοδικό Forbes δημοσίευσε τον κατάλογο των 400 πλουσιοτέρων αμερικανικών επισημαίνοντας ότι η περιουσία τους αυξήθηκε κατά 8% από πέρυσι, φθάνοντας το 1 τρισεκατομμύριο 37 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, βρίσκεται στην κορυφή του καταλόγου με περιουσία που ανέρχεται στα 54 δισεκατομμύρια δολάρια, και ...

... ακολουθεί ο μεγαλοεπενδυτής Γουόρεν Μπάφετ, με 45 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μερικοί άλλοι απ’ τους πλούσιους που περιέχονται στην λίστα του περιοδικού Forbes είναι οι κληρονόμοι των πολυκαταστημάτων Wal-Mart και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ.

Στο μεταξύ, ο ιδρυτής του Facebook, Μάρκ Ζούκερμπεργκ, ανέβηκε στην 35η θέση του καταλόγου πλουσιότερων Αμερικανών, διπλασιάζοντας την περιουσία του στα 27 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το περιοδικό Forbes αναφέρει ότι οι 140 από τους δισεκατομμυριούχους ασχολούνται με τον χρηματοπιστωτικό τομέα, τις επενδύσεις και την αγορά ακινήτων, δηλαδή τομείς που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση και αγωνίζονται να ανακάμψουν.

Η Καλιφόρνια επίσης είναι η πολιτεία που συγκεντρώνει τους περισσότερους πλούσιους Αμερικανούς. Ακολουθούν η Νέα Υόρκη και η Φλόριντα.

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231060380

Δεν υπάρχουν σχόλια :