Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Το ψυχογράφημα των τρομοκρατών της «Σέχτας»

Ως «εξτρεμιστές των εξτρεμιστών», οπαδοί του Ρώσου μηδενιστή Σεργκέι Νετσάγιεφ περιγράφονται τα μέλη της «Σέχτας Επαναστατών» σε έκθεση που τον Ιούλιο του 2009 συνέταξαν οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και δημοσιεύει σήμερα η «Κ». Αξιολογώντας τη δράση και το περιεχόμενο των προκηρύξεων της οργάνωσης σκιαγραφούν τη «Σέχτα» ως την «πρώτη ελληνική οργάνωση που είναι αμιγώς μηδενιστική, με στόχο το χάος, την αποδομή και την καταστροφή».
Ο συντάκτης των προκηρύξεων περιγράφεται ως άτομο ηλικίας άνω των 40 ετών, με μεγαλοαστική καταγωγή. «Υιοθετεί την τρομοκρατία για να αντιδράσει σε αυτό που ο ίδιος καταγγέλλει: ότι η κοινωνία έπιασε πάτο», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανάλυση. Στο εσωτερικό της οργάνωσης, οι αστυνομικοί διακρίνουν δύο συνιστώσες: τους ριζοσπαστικοποιημένους ποινικούς και τους ακραίους αντιεξουσιαστές.
Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δολοφόνων του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια. Στην Aντιτρομοκρατική ελέγχουν και πάλι όλα τα στοιχεία υποθέσεων της «Σέχτας» που την απασχόλησαν στο παρελθόν, υπόπτων που εξαφανίσθηκαν και περιστατικών τα οποία, με βάση τα νέα δεδομένα, εξετάζονται από άλλη οπτική γωνία.


ΣXETIKA ΘEMATA

Το ψυχογράφημα των μελών της «Σέχτας»_(...EΛΛAΔA...)
Τρεις σταθμοί στο κυνήγι για την εξάρθρωση της οργάνωσης_(...EΛΛAΔA...)
Η ελληνική μετάλλαξη της μπλογκόσφαιρας_(...EΛΛAΔA...)
Στη σχέση τρομοκρατών με οργανωμένο έγκλημα εστιάζονται οι έρευνες_(...EΛΛAΔA...)

Δεν υπάρχουν σχόλια :