Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Ξεχάστε το iPad, έρχεται το... iPed!

Το iPed, ένα αντίγραφο του iPad, πωλείται ήδη στην Κίνα σε πολύ μικρότερη τιμή από αυτή της ταμπλέτας της Apple...

Ένας ακόμη αμφιλεγόμενος κινεζικός “κλώνος” ενός δημοφιλέστατου δυτικού προϊόντος είναι γεγονός στην (κινεζική) αγορά.
Πέντε ημέρες μετά την κυκλοφορία στην παγκόσμια αγορά του iPad, του υπολογιστή ταμπλέτα της Apple, εμφανίστηκε στην Κίνα το πρώτο αντίγραφό του, που ονομάστηκε iPed (για να μην έχει κανείς αμφιβολία ποιο προϊόν αντιγράφει...) και έχει σημαντικά μειωμένη τιμή!
Αυτή η αντιγραφή του iPad, εικόνες της οποίας μετέδωσε η ιαπωνική τηλεόραση, μοιάζει εκπληκτικά στο πρωτότυπο.
Το iPed χρησιμοποιεί το λογισμικό Android που υποστηρίζεται από τη Google και θα είναι εξοπλισμένο με επεξεργαστή Intel, ενώ θα κοστίζει μόλις... 105 δολάρια (86 ευρώ), σε αντίθεση με το iPad που πωλείται προς 499 δολάρια στις ΗΠΑ και προς 499 ευρώ στην Ευρώπη.
Ο ιστότοπος TECHi, που ασχολείται με τις νέες τεχνολογίες, μετά από μία σειρά τεστ που έκανε στο iPed κατέληξε στο συμπέρασμα ότι: "το iPed είναι ένα αντίγραφο του iPad εξοπλισμένο με (επεργαστή) Intel και (λογισμικό) Android, που μοιάζει πολύ με το προϊόν της Apple κάτι που δεν είναι και τόσο κακό".
Πάντως, τα χαρακτηριστικά του iPed υστερούν του “δίδυμου αδελφού” του της Apple, καθώς είναι βαρύτερο και διαθέτει ανάλυση οθόνης 800 x 400 pixels, έναντι 1024 x 768 pixels του iPad.
Η Apple δήλωσε τη Δευτέρα ότι έχει ήδη πουλήσει 2 εκατομμύρια iPad πέντε μόλις ημέρες μετά την κυκλοφορία του στην Ευρώπη, ξεπερνώντας σε πωλήσεις ακόμα και το iPhone.

Δεν υπάρχουν σχόλια :