Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Οι Φιλελεύθεροι στην Ευρώπη

Αγαπητό Περιοδικό
Στη Μεγάλη Βρετανία οι Συντηρητικοί δεν σχημάτισαν αυτοδυναμία και εξαρτιόνται από τους Φιλελεύθερους.
Στη Γερμανία η συμμαχία Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών δε βλέπει τα πράγματα να εξελίσσονται και πολύ θετικά ενόψει εκλογών και θα χρειαστεί να διαπραγματευτούν και πάλι με τους Φιλελεύθερους, οι οποίοι εδραιώνονται στη θέση του ρυθμιστή.
Στην Ολλανδία, οι Χριστιανοδημοκράτες γνώρισαν βαριά ήττα, κατατασσόμενοι στην τέταρτη θέση και οι Φιλελεύθεροι θα έχουν τον ........


....... πρώτο λόγο στο σχηματισμό συναινετικής κυβέρνησης.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η τάση των Νεοδεξιών κατάρρευσε και αυτό συνέβη, όχι τόσο λόγω της χαρισματικής παρουσίας του Μπάρακ Ομπάμα, αλλά κυρίως λόγω  του γεγονότος ότι εξήντλησε ολοκληρωτικά και απώλεσε τελικά, τη δική της δυναμική.
Και όμως…
Ο Αρχηγός Νέρων, παπαγαλίζοντας τις εμμονές του Καπτάν Χρύσανθου, μιλάει για ιδεολογική επικράτηση της Δεξιάς και ανατροπή του δόγματος 60-40, επευφημούμενος από το αλλόκοτο (από ιδεολογική, έως και φυσιογνωμική σκοπιά) ακροατήριο στελεχών που έχει κατορθώσει να μαζέψει.
Ο τυπικά Πρόεδρος της νέας Νέας Δημοκρατίας μαζί με τον ουσιαστικά Τιμονιέρη της (έτσι για να βάλουμε και λίγο μαοϊκό χρώμα στη συζήτηση), δεν έχουν πάρει καν χαμπάρι ότι ακόμη και το ίνδαλμά τους στη Γαλλία, ο Νικολά Σαρκοζύ, όχι μόνο χάνει το βασικό μέρος της δημοτικότητάς του, αλλά κινδυνεύει να απομονωθεί για τα καλά στη δεξιά πλευρά του ιδεολογικού-πολιτικού άξονα, καθώς χάνει σημαντικά κομμάτια ψηφοφόρων από το Πολιτικό Κέντρο που ακολουθούν τους ενδοπαραταξιακούς εχθρούς και ανταγωνιστές του, ή αλληθωρίζουν προς τους Σοσιαλιστές.
Με αυτά και με άλλα, καθίσταται ακόμη πιο αδήριτη η ανάγκη για δημιουργία ενός Κεντρώου Φιλελεύθερου Κόμματος στην Ελλάδα, διότι έχει ήδη δημιουργηθεί ένα τεράστιο ζωτικό κενό. Αν δεν κινηθεί με ταχύτητα να το καλύψει η Ντόρα Μπακογιάννη, τότε είναι βέβαιο ότι θα το κάνει άλλος. Ίσως και κάποιος, τον οποίο θα έχει επιλέξει ο ίδιος ο Αρχηγός Νέρων μαζί με τον αγαπημένο του φίλο, συγκάτοικο και εσχάτως, συνέταιρο. Εξάλλου, δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα έχουμε δει στην Ελλάδα κόμμα μίας χρήσης, κόμμα μίας αποστολής και μάλιστα, πολύ συγκεκριμένης: να κρατήσει τη Ντόρα Μπακογιάννη εκτός κεντρικής πολιτικής σκηνής, ενδεχομένως και εκτός Κοινοβουλίου.

Φιλικά
CK

Δεν υπάρχουν σχόλια :