Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Τι έκανες στο ΕΛΚ, Αρχηγέ Αντώνη; Απέτυχες και ως Μακεδονομάχος;


Στην επίσημη ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος υπάρχει ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία θεωρείται διμερές το θέμα του ονόματος των Σκοπίων και ανεξάρτητο της διαδικασίας ένταξης των Σκοπίων στην Ένωση. Αυτή την θέση υποστήριξε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος(ΕΛΚ), κ. Ζοζέφ, Ντολ ευρισκόμενος προχθές στα Σκόπια. Παραγνωρίζει βέβαια ο κ. Ντολ αλλά και ο συγγραφέας της ανακοίνωσης ότι το όνομα επηρεάζει μια πλειάδα θεμάτων, όπως της ασφάλειας του σεβασμού στις αξίες και τον πολιτισμό των γειτονικών χωρών. Εντάσσετε δηλαδή σε ένα γενικότερο πλαίσιο σχέσεων καλής γειτονίας μέσα στο οποίο η Ελλάδα έχει κάθε δικαίωμα να προβάλλει τις αντιρρήσεις της.
Τέλος υπάρχει link που παραπέμπει στην «Μακεδονική έκδοση» της ανακοίνωσης. Κάτι επιεικώς απαράδεκτο σύμφωνα και με Εγκύκλιο προς όλες τις υπηρεσίες του Συμβουλίου της Ευρώπης που εκδόθηκε προχθές από τον κ. Γιάγκλαντ.
Να υπενθυμίσουμε ότι επί Ντόρας Μπακογιάννη στο ΥΠΕΞ είχε πειστεί ο κ. Ντολ και είχε ......

..... πρωτοστατήσει στην μετατροπή των θέσεων της έκθεσης Μέγιερ, οπότε και είχε καταστεί σαφές ότι είναι και το όνομα θέμα που αφορά την Ευρώπη. Η Ένωση μάλιστα παρείχε στην Ελλάδα την πλήρη στήριξή της στο Βουκουρέστι (όταν η Ελλάδα είπε ΟΧΙ στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ)! Η Ευρώπη βέβαια δεν κατέληξε σε αυτές τις θέσεις τυχαία. Η συμμετοχή της Ντόρας Μπακογιάννη προς την οικοδόμηση αυτής της στάσης είναι δεδομένη. Με συνεχή ταξίδια της Ντόρας και του γενικού γραμματέα κ. Κατσούδα και με αλλεπάλληλες συναντήσεις..
Τελευταία και ο Παπανδρέου και ο Σαμαράς έχουν εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια στο εξωτερικό. Ο πρωθυπουργός πέραν κάποιων τυπικών συναντήσεων, κενών περιεχομένου, με τον Σκοπιανό Πρόεδρο και ο Σαμαράς (μόνο εντός το παίζει Μακεδονομαραθωνομάχος) αποφεύγοντας να θέσει σε οποιοδήποτε διεθνή Σύνοδο το θέμα του ονόματος των Σκοπίων, ουσιαστικά έχουν εγκαταλείψει την εθνική προσπάθεια. Ειδικά στις πρόσφατες θέσεις του ΕΛΚ(μια και τον Αρχηγό Αντώνη αφορά περισσότερο το ΕΛΚ), ο Σαμαράς δεν έχει καμιά διάθεση παρέμβασης αλλά και οι ηγέτες του ΕΛΚ δεν προτίθενται καθόλου να τον ακούσουν. Είναι απομονωμένος. Ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς αντιμετωπίζεται ως ξένο σώμα στις Συνόδους του ΕΛΚ. Δυστυχώς οι σχέσεις ΝΔ και ΕΛΚ βρίσκονται στο χειρότερό τους σημείο. Η ΝΔ είναι σα να μην υπάρχει καθόλου στις Συνόδους και η συμμετοχή της στα κέντρα των αποφάσεων ακόμα και του ΕΛΚ είναι ανύπαρκτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :