Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει το χτύπημα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Ολόκληρος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε τη βομβιστική επίθεση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που κόστισε τη ζωή στον υπασπιστή του Μ.Χρυσοΐδη την Πέμπτη, κάνοντας λόγο για ενέργεια με στόχο τη δημοκρατία.

«Εκφράζω την οδύνη και την αγανάκτησή μου, την οδύνη και την αγανάκτηση που νιώθει κάθε Έλληνας πολίτης, για τη σημερινή τρομοκρατική επίθεση, που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής» ανέφερε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. «Σε μια περίοδο που η χώρα και ο λαός μας δίνουν μια καθημερινή μάχη για την .......

......... έξοδο από την κρίση, άνανδροι δολοφόνοι θέλουν να πλήξουν την ομαλότητα και τη δημοκρατία μας, την Ελληνική κοινωνία, τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών και τις θυσίες που σήμερα κάνουν για να ορθοποδήσει ο τόπος».

«Ο σκοπός των τρομοκρατών δεν θα επιτευχθεί, η κυβέρνηση, η κοινωνία, οι πολίτες δεν τρομοκρατούνται» συνέχισε ο πρωθυπουργός, εκφράζοντας παράλληλα τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του θύματος.

«Η αποψινή τρομοκρατική, δολοφονική επίθεση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν είχε στόχο μόνο τον υπουργό, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και τους συνεργάτες του. Οι δολοφόνοι είχαν στόχο αθώες ανθρώπινες ζωές για να προκαλέσουν πανικό, να τρομοκρατήσουν την κοινωνία και να πλήξουν τους δημοκρατικούς θεσμούς» δήλωσε ο Σωκράτης Ξυνίδης, Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, για την επίθεση.

«Η βόμβα των τρομοκρατών στόχο είχε το ίδιο το δημοκρατικό πολίτευμα» συνέχισε ο Σ.Ξυνίδης, τονίζοντας ότι «οι αδίστακτοι εκτελεστές αυτής της επίθεσης πρέπει να γνωρίζουν ότι απέναντι τους έχουν όλους τους πολίτες, όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις. Πρέπει να γνωρίζουν ότι πολύ σύντομα θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη για να λογοδοτήσουν και να αναλάβουν την ευθύνη των δολοφονικών τους πράξεων».

O πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Χρυσοχοΐδη, ενημερώθηκε για την έκρηξη και εξέφρασε τον συγκλονισμό και τη στήριξή του για το φόνο του υπασπιστή του.

«Πρόκειται για μια αποτρόπαια και πρωτοφανή εγκληματική επίθεση, που στοίχισε τη ζωή ενός ανθρώπου και προσέβαλε βαρύτατα τον Νόμο και τη Δημοκρατία. Απέναντι σε τέτοια κρούσματα θηριωδίας αντιτάσσουμε την ενότητα του λαού μας και την καθολική μας απόφαση να αντιμετωπίσουμε το κακό στη ρίζα του. Εκφράζω την βαθύτατη οδύνη μου και συμπάσχω με την οικογένεια του θύματος» δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, από τον Βόλο στον οποίο βρέθηκε μιλώντας σε ανοικτή πολιτική συγκέντρωση, καταδίκασε την επίθεση στο γραφείο του Μ.Χρυσοχοΐδη. «Αυτού του είδους οι ενέργειες» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, «προσφέρονται αντικειμενικά για αξιοποίηση από τις δυνάμεις εκείνες που πασχίζουν να συκοφαντήσουν, τρομοκρατήσουν και καταστείλουν το λαϊκό κίνημα», εκφράζοντας παράλληλα τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος.

«Μας προκαλεί μεγάλη θλίψη ο θάνατος από τρομοκρατικό χτύπημα ενός αξιόλογου αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ μετά την επίθεση, αφήνοντας αιχμές για τα μέτρα ασφαλείας στο υπουργείο: «Ταυτοχρόνως, μας δημιουργούνται έντονα ερωτηματικά για την αποτελεσματικότητα του Υπουργείου. Όταν οι τρομοκράτες μπορούν να χτυπούν μέσα στο Γραφείο του ίδιου του Υπουργού, πως μπορεί ο πολίτης να αισθάνεται ασφαλής στη γειτονιά του ή στο σπίτι του;» συμπληρώνει στην ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ.

Ενέργεια «που δεν μπορεί παρά να καταδικαστεί απερίφραστα» χαρακτήρισε την επίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας σε ανακοίνωσή του πως ο ίδιος «έχει το δικό του πλαίσιο αξιών που δεν συμβιβάζεται με τη βία, πολύ περισσότερο όταν αυτή αφαιρεί ανθρώπινη ζωή».

«Ζούμε εξαιρετικά δύσκολες στιγμές» ανέφερε η ανακοίνωση του κόμματος, συμπληρώνοντας πως «η ελληνική κοινωνία, ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι και νέοι, πιέζονται εξοντωτικά από την πολιτική της κυβέρνησης. Δυστυχώς σήμερα δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι».

«Εκφράζουμε τα βαθιά συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του θύματος» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη δολοφονική επίθεση» δήλωσε από την πλευρά του και ο Φώτης Κουβέλης της Ανανεωτικής Πτέρυγας. «Οι τρομοκρατικές ενέργειες πλήττουν τη δημοκρατία και προσβάλλουν βάναυσα την ανθρώπινη αξία» συμπλήρωσε, καταλήγοντας πως «οι πολίτες αποδοκιμάζουν τη βία και αναζητούν πάντα δημοκρατική διέξοδο».

«Τέτοιου είδους ενέργειες βρίσκουν απέναντί τους το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας» ανέφερε η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη. «Η σκέψη μας είναι μαζί με τη σύζυγο και την οικογένεια του θύματος» υπογράμμισε η βουλευτής.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε: «Σύσσωμη η ελληνική κοινωνία καταδικάζει την σημερινή τρομοκρατική ενέργεια που στόχο είχε κυρίως τους δημοκρατικούς μας θεσμούς, την εικόνα της πατρίδας μας στο εξωτερικό, και βεβαίως τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τους συνεργάτες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια :