Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Θάνατος νεαρού σε Facebook party στη Γαλλία!

Οι γαλλικές αρχές έκαναν χθες έκκληση για τη λήψη μέτρων ώστε να ελέγχονται τα κοκτέιλ πάρτι που διοργανώνονται μέσω του Facebook μετά από το θάνατο ενός νεαρού από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Ο άνδρας, ηλικίας 21 ετών, έπεσε από μία γέφυρα τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης μετά από ένα πάρτι που είχε διοργανωθεί μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο παραβρέθηκαν περίπου 10.000 άνθρωποι.
Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και υπέκυψε στα τραύματά του χθες.
Ο νεαρός είχε καταναλώσει υπερβολικά πολύ αλκοόλ στο πάρτι που ονομάστηκε «Facebook aperitif».
Στη διάρκεια και μετά το πάρτι, η αστυνομία στη Νάνδη συνέλαβε 41 ανθρώπους με τις κατηγορίες της διακίνησης ναρκωτικών, δημόσιας μέθης και πρόκλησης βίας.
«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτό το νέο κοινωνικό φαινόμενο», είπε ο δήμαρχος της Νάνδης.
Τον περασμένο Νοέμβριο, σε ένα άλλο πάρτι μέσω Facebook, στη Νάνδη, δεκάδες νεαροί έχασαν... τις αισθήσεις τους από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και 38 από αυτούς χρειάστηκε να νοσηλευτούν.
Πρόκειται για μία νέα μόδα που διαδίδεται όλο και περισσότερο στη Γαλλία, όπου παρεμφερή πάρτι έχουν διοργανωθεί εντός του χρόνου και σε άλλες πόλεις.
Οι διοργανωτές του «Facebook aperitif» που έχει προγραμματιστεί να γίνει κοντά στον πύργο του Άιφελ στο Παρίσι, στις 23 Μαϊου, αναμένουν τουλάχιστον 50.000 ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :