Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Για όλα φταίει η κουτσή Μαρία....

Ας μιλήσουμε επιτέλους σοβαρά σε αυτή την χώρα.
Το σκάνδαλο του χρηματιστήριου και η κολοσσιαία μεταφορά πλούτου σε λίγους και ισχυρούς, στήθηκε όταν άρχισε να παίζει σε μετοχές και σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου η γνωστή μας κουτσή Μαρία. Ο εξωφρενικός υπερδανεισμός των νοικοκυριών πιστοποιήθηκε ως πρόβλημα όταν η και η κουτσή Μαρία πήρε δάνειο και έβγαλε πιστωτική. Όπως γίνεται αντιληπτό τα Funds έγιναν πανίσχυρα όταν η κουτσή Μαρία άρχισε να τζογάρει και σε αυτά, ενώ τα ελληνικά spread πήραν την ανηφόρα προς το φεγγάρι όταν... ασχολήθηκε με το Ελληνικό πρόβλημα ηγεσίας και Greek statistics ο πάσα ένας, μηδέ εξαιρεμένης της γνώστη μας Κουτσής Μαρίας.
Η παρέμβαση της ήταν καταλυτική στη διατροφική κρίση, στην πετραιλαική κρίση που πήγε το πετρέλαιο στα 140 δολάρια το βαρέλι, ενώ στήνει και στην σημερινή κρίση δημοσίου χρέους.
Η διαφθορά στην Ελλάδα έγινε «συστημική» γιατί από ένα σημείο και μετά μπορούσε πλέον και η κουτσή Μαρία να διαφθαρεί, ενώ η φοροδιαφυγή γιγαντώθηκε γιατί ακόμη και η κουτσή Μαρία έκλεβε και δεν έκοβε αποδείξεις και φυσικά ούτε ζητούσε. Όταν δε και η Κουτσή Μαρία προσλήφθηκε στο Δημόσιο ως μόνιμη, συμβασιούχος ή stager το δημόσιο κατάρρευσε σε κάθε επίπεδο. Έτσι η κουτσή Μαρία έγινε Γιατρός και άνοιξε το ΕΣΥ σε όλους τους Έλληνες για να παίρνει περισσότερα Φακελάκια.
Θα παραλείψω εσκεμμένα αναφερθώ στο τι ψήφισε η κουτσή Μαρία όταν αναμίχθηκε στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για χάρη της «συμμετοχικής», όμως θα αναφερθώ στην ποιότητα της Δημοσιογραφίας που καταποντίστηκε όταν και η κουτσή Μαρία έγινε Δημοσιογράφος. Τα πράγματα χειροτέρευσαν όταν αυτή η ίδια κυρία απόκτησε εκπομπή στην τηλεόραση η στήλη σε κάποια εφημερίδα . Η παρέμβαση της ήταν καταλυτική στην ποιότητα των δημοσκοπήσεων και της πολιτικής όπου αναμείχθηκε με πάθος, ενώ σήμερα θα την δεις με να κινείται με άνεση ανάμεσα σε διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ, στα υπουργεία με βιογραφικό, θα την δεις ως υπουργό της Κυβέρνησης και συνδικαλίστρια. Θα την δεις στο πολιτικό συμβούλιο της ΝΔ και δεξί χέρι του καρατζαφέρη.
Η κουτσή Μαρία είναι αναρχική και καίει τράπεζες φορώντας κουκούλα, ενώ την επόμενη στιγμή είναι με το Καγιέν στο κολωνάκι με ένα φρεντοτσινο στο χέρι. Το βραδυ παραστάνει τον Blogger λίγο πριν πάει στην βουλή για αγόρευση, και η νύχτα της δεν τελειώνει ποτέ καθώς ανοίγει το Τόκιο πολύ νωρίς και αυτή αγοράζει χρυσό με μανία.
Την επομένη όμως έχει να ξυπνήσει νωρίς για να διαδηλώσει μαζί με τα πλήθη για «να καεί να καεί το Μπουρδέλο η βουλή»
Αν όμως δεν υπήρχε η Κουτσή Μαρία η διαφθορά θα ήταν περιορισμένη στα ψηλά της κοινωνίας. Το Δημόσιο θα ήταν για λίγους και εκλεκτούς. Η Υγεία δεν θα παρέχονταν δωρεάν. Η πληροφόρηση πλήρως ελεγχόμενη. Η συμμετοχή στο πλούτο στα χρηματιστήρια και στις πηγές περιορισμένη. Η ύπαρξη της κουτσής Μαρίας πιστοποιεί την δυνατότητα πρόσβαση όλων σε όλα. Αν την φυλακίσουμε θα χαθούν τα πάντα και στην κοινωνία θα κυριαρχήσει ένας Ελιτισμός. Και αυτόν η κουτσή Μαρία τον μισεί θανάσιμα. Τον έχει γκράφιτι στο δωμάτιο της ως αλυσίδα.
Όπως γίνεται αντιληπτό η κουτσή Μαρία είναι αυτό που αρνητικά αποκαλείτε Λαϊκισμός και είναι παντού. Είναι στην πολιτική στη συμμετοχή του κόσμου παντού, είναι η μοριοποίηση της κοινωνίας. Η κουτσή Μαρία είναι παράγωγο του πλήρους εκδημοκρατισμού και της πρόσβασης στα πάντα. Κρύβει μέσα της την ανταγωνιστική φύση του Έλληνα. Είναι το παιδί μια απίστευτης και αξιοζήλευτης χαοτικής υπερ Δημοκρατίας την οποία όμως κυνηγά η ίδια με πάθος για να κάψει. Το κάνει από άποψη και γιατί την «στενεύει». Γιατί και αυτή η Δημοκρατία φλερτάρει τελικά με τον Ελιτισμό.
Ω ναι! Η κουτσή Μαρία έχει λεφτά, έχει τα ΜΜΕ και έχει την άποψη της. Κατέχει να μέσα παραγωγής της εξουσίας και μια πανίσχυρη ψήφο που την γουστάρατε όλοι. Η Κουτσή Μαρία είναι το μέλλον και πιστοποιεί την πρόοδο που συντελέστηκε από τον Μεσαίωνα.
Και αυτή είναι η ροη των πραγμάτων. Το μέτρο το δικό της που το επιβάλει ως άριστο. Η κουτσή Μαρία επιβάλει τον ρυθμό της παντού. Ροή και ρυθμός άλλοτε γρήγορος και άλλοτε αργός κατά πως την βολεύει. Το μόνο που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να την παρατηρεί και να προσπαθεί να την κατανοήσει γοητευμένος. Μα είναι θηλυκό και δεν πιάνεται. Προσπάθησε μην την εξοργίσεις. Αν τολμήσεις και προσπαθήσεις να την εξημερώσεις ή να την βάλεις σε καλούπι, ίσως για λίγο να κάνει την χαζή, την δοτική, την πειθήνια…. μέχρι να δει τις προθέσεις σου.
Αν της πεις και δυο γλυκά παραμύθια ίσως σου κάτσει. Μα θα φτάσει μαζί σου όσο μακριά θέλει αυτή. Μετά θα κάνει μια με το χέρι και θα σε αφανίσει.
Σαν όνειρο θα χαθεί καθως θα αλλαζει όχημα και εσύ θα ξυπνάς στην κόλαση.
Για όλα φταίει η κουτσή Μαρία λοιπόν που μπήκε παντού και διάλυσε τα πάντα κάθε αρμό και κάθε τάξη κάθε σύστημα την αρχή την μέση και το τέλος και όλα αυτά γιατί ήταν θεονήστικη και γιατί απλά τώρα ποια μπορεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια :