Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Η Ντούβλη και τα (ν)Τούβλα

Της Μαριάννας το ανάγνωσμα…
Ενώ βρισκόμαστε εν μέσω οικονομικής κρίσης ο Έλληνας μυαλό δεν βάζει.
Εκτός του ότι είχε γίνει φλέγον θέμα τον τελευταίο μήνα το “πότε θα κυκλοφορήσει το DVD της Ντούβλη”, και “ποιές θα παίζουν μαζί της” έφτασε και σε σημείο να μας απασχολεί περισσότερο από θέματα της επικαιρότητας όπως η ηφαιστειακή τέφρα, το ΔΝΤ, η κρίση, ακόμα και οι βόμβες στις φυλακές.
Βέβαια έτσι είναι ο Έλληνας, “εδώ καράβια χάνονται – βαρκούλες αρμενίζουν”. Πότε κοίταξε τα σοβαρά θέματα για να τα κοιτάξει και τώρα?
Όμως δεν μπορώ να κατανοήσω πώς γίνεται απο τη μία να φωνάζουμε, να διαδηλώνουμε, να απεργούμε, να κάνουμε πορείες, να κλαιγόμαστε παντού ότι “δεν τα βγάζουμε πέρα” και από την άλλη, μόλις διέρρευσε οτι τελικά το XXX-DVD της Μαριάννας Ντούβλη είναι έτοιμο να ......

...... κυκλοφορήσει στα περίπτερα, χτές το βράδυ κατά τις 3 (τα ξημερώματα) παρατηρήθηκαν ουρές ανθρώπων σε περίπτερα της Ομόνοιας και περιμένανε εναγωνίως να πάρουν το περιοδικό με το DVD μόλις έρθει. Μή χάσουμε λεπτό σου λέει…
Τις ίδιες ώρες, οι μηχανές αναζήτησης είχαν πάρει φωτιά για όσους αφενώς δεν θέλανε να πληρώσουν το αντίτιμο αλλα αφετέρου δεν θέλανε να μείνουν πίσω σε “ενημέρωση”.
Μιλάμε για ζήλο, όχι αστεία.
Αντιστοίχως, όταν κυκλοφόρησε το DVD της Αλεξανδράτου, ήταν η μέρα Πανελλαδικής απεργίας και μεγάλης πορείας σαν διαμαρτυρία για τα νέα μέτρα ακρίβειας. Ενημερωτικά, αυτοί που σπεύσανε να αγοράσουν το DVD της Τζούλιας, ήταν σχεδόν τετραπλάσιοι από αυτούς που πήγαν στην πορεία. Για γέλια ή για κλάματα?
Τέτοιες ώρες δείχνει ο Έλληνας τα θέματα που τον απασχολούν και το πόσο τον ενδιαφέρουν τα τεκταινόμενα και τα κοινά.
Κάπως έτσι αντιλαμβάνονται την κατάσταση και οι κυβερνώντες, οπότε σκέφτονται “δώσε τσόντα στο λαό” (και μετά πήδηξέ τον).
Για τους λάτρεις του είδους : καλά κάνετε και αγοράζετε τις ταινίες, φυλάξτε τις σε ασφαλές μέρος γιατί όπως πάει η οικονομία της Ελλάδας, αγαθά όπως σαμπάνια και πούρα, θα τα βλέπουμε μόνο στις ταινίες με τη Τζούλια και τη Μαριάννα.
Με τις υγείες μας…
Σ.Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :