Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Φεύγω από την πολιτική ή κάνω κόμμα...

«Εχω σκεφθεί και να φύγω από την πολιτική, αλλά και να δημιουργηθεί ένας πολιτικός χώρος με νέες ιδέες» δηλώνει η Ντόρα Μπακογιάννη

Τον δρόμο για τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα δείχνει όλο και πιο ξεκάθαρα, με τις εμφανίσεις που κάνει σταδιακά, η πρώην υπουργός κυρία Ντόρα Μπακογιάννη . Μία εβδομάδα μετά τη διαγραφή της από τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά, η κυρία Μπακογιάννη προδιέγραψε με σαφήνεια τις προθέσεις της για το επόμενο διάστημα, ξεκαθαρίζοντας χθες ότι σκέφτεται τη... δημιουργία νέου πολιτικού χώρου, αλλά όχι στο άμεσο μέλλον. «Βεβαίως και το έχω σκεφθεί» απάντησε στην ερώτηση αν σκέφτεται να αποχωρήσει από την πολιτική και συνέχισε: «όπως και το ενδεχόμενο να βγω εκτός πολιτικής, και την προοπτική να δημιουργηθεί ένας πολιτικός χώρος με νέες ιδέες,φιλελεύθερες, ριζοσπαστικές και πάντως όχι λαϊκίστικες. Θα το δούμε αυτό». Η κυρία Μπακογιάννη θέλησε να προλάβει ενδεχόμενες ερμηνείες για εξελίξεις σε σύντομο χρονικό διάστημα, διευκρινίζοντας: «Πάντως αυτή τη στιγμή η μοναδική πρωτοβουλία που αναλαμβάνω είναι να δουλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για τη χώρα».

Η κυρία Μπακογιάννη με τις συχνές εμφανίσεις της, όπως και χθες (τηλεόραση ΣΚΑΪ), επιχειρεί να ενισχύσει την παρουσία της στον δημόσιο πολιτικό διάλογο, θέλοντας να δείξει ότι δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τη διαγραφή της από τη ΝΔ και γι΄ αυτό τον λόγο επιτέθηκε στον κ. Σαμαρά για την αντιπολιτευτική τακτική που ακολουθεί. Επίσης πάλι κράτησε σαφείς αποστάσεις από επιλογές του πρώην πρωθυπουργού κ. Κ.Καραμανλή, για τον οποίο είπε ότι περιμένει και αυτή να μιλήσει. Η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής δεν θέλησε να εμφανιστεί ότι έχει σχέδιο διάσπασης της ΝΔ, λέγοντας ότι «αυτή τη στιγμή προέχει η μάχη για τις ιδέες σου» και ξεκαθάρισε, θέλοντας να σταματήσει τη συζήτηση για το ποιοι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενδέχεται να την ακολουθήσουν: «Δεν είμαι εγώ αυτή που θα πει σε κάποιον τι θα κάνει».

Η κυρία Μπακογιάννη δεν έχει μετανιώσει για την κίνησή της να ψηφίσει υπέρ του μηχανισμού στήριξης στη Βουλή και τη χαρακτήρισε τη σημαντικότερη στιγμή στην κοινοβουλευτική της καριέρα. Επέκρινε τον κ. Σαμαρά, κάνοντας λόγω για μια ΝΔ που παύει να είναι πολυσυλλεκτική και γίνεται κόμμα με σκληρή αρχηγική γραμμή και επανέλαβε ότι θα παραμείνει στο Κοινοβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :