Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Σοκ με τις νέες δημοσκοπήσεις στην Βρετανία

Man drinks at a cafe as an election bus portraying Britain's Liberal Democrat leader Clegg is seen outside the party headquarters in central London

Σοκ έχουν προκαλέσει τρεις νέες δημοσκοπήσεις στη Βρετανία, οι οποίες, τοποθετούν τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες στη δεύτερη θέση μετά τους Συντηρητικούς, εκτοπίζοντας τους κυβερνώντες Εργατικούς στην τρίτη θέση.
Οι αιώνια τρίτοι της βρετανικής πολιτικής σκηνής, Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, φαίνεται ότι κατέκτησαν 10 ποσοστιαίες μονάδες μέσα σε μία μόνο εβδομάδα, αφού ο ηγέτης τους Νικ Κλεγκ ανακηρύχθηκε από την κοινή γνώμη ο καλύτερος πολιτικός αρχηγός, μετά την τελευταία τηλεμαχία του με τους Γκόρντον Μπράουν και Ντέιβιντ Κάμερον.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ICM για την Guardian, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες έχουν κερδίσει δέκα μονάδες και βρίσκονται στο 30%, οι Τόρις είναι πρώτοι με 33% (αποδυναμωμένοι κατά 4 μονάδες) και οι Εργατικοί τρίτοι με 26%, έχοντας απολέσει πέντε μονάδες.
Στην Daily Express δείχνει ότι οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες αύξησαν τη δύναμή τους κατά 12 μονάδες ανεβαίνοντας στο 29%, την ώρα που οι Τόρις κατέβηκαν στο 32% (πέφτοντας κατά επτά μονάδες) και οι Εργατικοί στο 26%, χάνοντας έξι μονάδες.
Η YouGov, για την Sun, δίνει στους Συντηρητικούς 33%, στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες 31% και στους Εργατικούς 27%. Παρά το χαμηλό τους ποσοστό, οι Εργατικοί υπάρχει πιθανότητα να παραμείνουν το πρώτο κόμμα στη Βουλή, λόγω της ιδιαιτερότητας του εκλογικού συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :