Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

«Βόμβα» του Προέδρου της Δημοκρατίας με σαφείς υπαινιγμούς κατά Σαμαρά!

«Πρέπει να αναγνωρίσουμε όλοι τα λάθη που κάναμε στο παρελθόν, μηδενός εξαιρουμένου…». Με αυτή τη δήλωση-«βόμβα» υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας τον Αντώνη Σαμαρά, που πήγε σήμερα να ζητήσει «σύσκεψη πολιτικών αρχηγών»… Αίσθηση προκάλεσε σε όλους η «περίεργη» αυτή αναφορά του Προέδρου που έγινε όχι σε κάποια δημόσια ομιλία του, αλλά σε αναφορά προς τον συγκεκριμένο επισκέπτη του.
Το τι μπορεί να εννοούσε ο κ. Παπούλιας αρμόδιος είναι ο ίδιος να το διευκρινίσει… Όμως, σε όσους δεν έχουμε απεμπολήσει την ιστορική μνήμη, τα βαρυσήμαντα αυτά λόγια του Προέδρου βρίσκουν στο πρόσωπο του σημερινού αρχηγού της ΝΔ τον απόλυτο στόχο τους! Έχουμε ήδη γράψει τόσο για τις τεράστιες ιστορικές ευθύνες του Σαμαρά για το παρόν κατάντημα της Ελλάδας όσο και για την ύποπτη διαχείριση των «μυστικών κονδυλίων» όταν ήταν Υπουργός Εξωτερικών, την περίοδο 1990-1992… Και τα δύο αυτά θα μπορούσαν να είναι στη σκέψη του Προέδρου, όταν ζήτησε από τον κ. Σαμαρά να κάνει τη δική του αυτοκριτική, μαζί με όλους τους άλλους… Γιατί ο Πρόεδρος έχει μνήμη και κρίση και γνωρίζει, όπως όλοι μας, ότι ο Αντώνης δεν ήρθε χθες από τον… Άρη, ούτε είναι άμοιρος ευθυνών για όσα έχουν συμβεί τα τελευταία 20 χρόνια. Αντιθέτως, είναι ο κατεξοχήν ένοχος για την αρνητική τροπή της χώρας μετά την Αποστασία και Προδοσία του 1993! Αυτά καλούμαστε να πληρώσουμε με αίμα και δάκρυα σήμερα όλοι οι Έλληνες!
Αλλά μάλλον πως ο Πρόεδρος βρόντηξε στου κουφού την πόρτα… Ο Αρχηγαντώνης είναι… «άφθαρτος, άσπιλος, αμόλυντος», όπως κωμικοτραγικά υποστηρίζουν τα τσακλοκούδουνα της «Νέας Άνοιξης». Και πάνω απ’ όλα είναι αποδεδειγμένα αμετανόητος και αλαζόνας, τόσο ώστε να προτιμά το βούλιαγμα του τόπου χάριν του εαυτού του! Αυτό το έχει αποδείξει πολλές φορές μέχρι σήμερα, με αφετηρία εκείνο το «βρώμικο 1993»…

Δείτε παρακάτω το βίντεο με τη «βόμβα» Παπούλια…

Δεν υπάρχουν σχόλια :