Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Για να μην τρελαθούμε τελείως με την περίπτωση του "gamato.info"

Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι μπορεί τυπικά οι κάτοχοι και διαχειριστές του site να μην είχαν στην κατοχή τους κάποιο παράνομο υλικό αλλά εδώ υπάρχει η κατηγορία της προτροπής για διάπραξη παράνομων πράξεων.

Δηλαδή ενώ δεν είχαν παράνομο υλικό προέτρεπαν τους χρήστες με την δημοσιοποίηση συνδέσμων να παραβούν τον νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας και να κατεβάσουν παράνομα οπτικοακουστικά έργα που δεν είχαν νόμιμα στην κατοχή τους αυτοί που τα ανέβασαν καθώς δεν είχαν πληρώσει τα πνευματικά δικαιώματα στον δημιουργό και ιδιοκτήτη του έργου ο οποίος είναι και ο υπεύθυνος για τον τρόπο διάθεσης του έργου του στο κοινό

Σωστά πράττοντας λοιπόν ο ιδιοκτήτης του έργου που ...

.... έχει επενδύσει την περιουσία του και περιμένει να εισπράξει το κέρδος και να πληρώσει με αυτό τους συνεργάτες του κινήθηκε δικαστικά και αξιώνει την αποζημίωση για την αποδεδειγμένη ζημιά που έχει υποστεί τόσο από τους διαχειριστές της ιστοσελίδας και ενδεχομένως από ορισμένους χρήστες των υπηρεσιών που προσέφερε αυτή η ιστοσελίδα

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι η εξέγερση μεγάλου πλήθους χρηστών του ίντερνετ λες και ο σκοπός αγιάζει τα μέσα η αλλιώς η έκταση της παρανομίας νομιμοποιεί την πράξη!

Αν δηλαδή δεν βάζω στην σελίδα μου υλικό παιδικής πορνογραφίας αλλά σας δίνω σύνδεσμο προς τέτοιο υλικό με κάνει νόμιμο?

Αν δεν πουλώ ναρκωτικά αλλά σας λέω που θα τα βρείτε δωρεάν με κάνει νόμιμο?

Πολλοί λένε ότι αυτό το κάνουν σε αντίδραση του υψηλού κόστους απόκτησης τέτοιου υλικού μέσω της νόμιμης οδού!

Δεν σκέφτονται όμως ότι υπάρχει κάποιο κόστος για την δημιουργία αυτού του έργου και στην ουσία στερούν από τον δημιουργό και τους συμμετέχοντες τα νόμιμα έσοδά τους!

Αν το βρίσκουν ακριβό ας το μποϊκοτάρουν το έργο και με άλλες νόμιμες πράξεις ας απαιτήσουν την λογίκευση των τιμών διάθεσης των οπτικοακουστικών αυτών έργων!

/ / www.bno.gr / /

Δεν υπάρχουν σχόλια :