Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Επιδημία συγγνώμης κυριεύει τη Νέα Δημοκρατία και αυξάνονται οι μεταμεληθέντες.


Ο ένας μετά τον άλλον οι πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων Καραμανλή αρχίζουν να ζητάνε δημόσια συγγνώμη. Υπό το βάρος των αρνητικών δημοσκοπήσεων για την αξιωματική αντιπολίτευση και ενώ ακόμη δεν έχει κοπάσει η οργή και των «γαλάζιων» ψηφοφόρων, προβεβλημένα στελέχη της ΝΔ αναγνωρίζουν τα δικά τους λάθη. Είχε προηγηθεί ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς , ο οποίος ζήτησε συγγνώμη για λογαριασμό του κόμματος από τους πολίτες, παραδεχόμενος τις ευθύνες της διακυβέρνησης Καραμανλή για τη σημερινή κατάσταση στην οικονομία.

Μετά την προχθεσινή συνέντευξη της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη , η οποία ....

.... δήλωσε ουσιαστικά μετανιωμένη αναγνωρίζοντας τις δικές της ευθύνες για το γεγονός ότι δεν μίλησε δημόσια όταν έπρεπε, χθες ήταν η σειρά του κ. Πρ. Παυλόπουλου. Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος παραμένει ένα από τα ελάχιστα στελέχη που στηρίζουν τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή, εμφανίστηκε απολογούμενος.

«Είχα την αίσθηση πάντα της έννοιας της συγγνώμης για ό,τι δεν έκανα. Ζητώ συγγνώμη για ό,τι λάθος έκανα, αλλά δεν εννοώ να αφήσω στην παραπληροφόρηση και την προπαγάνδα όλη αυτή την προσπάθεια απαξίωσης του έργου μιας κυβέρνησηςπου δεν τα έκανε όλα λάθος» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΝΕΤ· και συνέχισε με απολογητικό ύφος: «Ζητώ συγγνώμη και απολογούμαι για ό,τι δεν έκανα, ή έκανα λάθος, αλλά θα υπερασπίζομαι την αλήθεια και αυτό που έγινε σωστά».

Η συγγνώμη που ζήτησε ο κ. Παυλόπουλος, καθώς και άλλοι πρώην υπουργοί, ερμηνεύεται από βουλευτές της ΝΔ ως μια αναγκαία κίνηση για να κατευνάσουν τον θυμό που υπάρχει ακόμη στην κομματική βάση. «Είναι μια λυτρωτική κίνηση, που επιβάλλεται στην παρούσα περίοδο. Ο νεοδημοκράτης χρειάζεται να ακούσει ένα “συγγνώμη” και να αφήσουν αρκετοί την αλαζονεία που είχαν όταν ήταν υπουργοί» είναι ένα από τα επιχειρήματα των βουλευτών. Παράλληλα δεν είναι λίγοι όσοι, τουλάχιστον στο παρασκήνιο, επισημαίνουν ότι συγγνώμη πρέπει να ζητήσει και ο πρώην πρωθυπουργός.

Πιο αφοπλιστικός ήταν ο πρώην υφυπουργός κ. Γερ. Γιακουμάτος , ο οποίος πριν από καιρό είχε ζητήσει συγγνώμη που δεν έριξε την κυβέρνηση Καραμανλή για να σωθεί ο τόπος και η παράταξη. «Η ΝΔ- όποιος δεν το καταλάβει αυτό είναι κακό του κεφαλιού του-, η ΝΔ του 2007 και του 2009, το επικεντρώνω, να πάει στο διάβολο και να μην ξανάρθει, ήταν ζημιά μεγάλη για την παράταξη και τον τόπο, για όλους, και όποιος δεν το καταλαβαίνει κάνει κακό» είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FΜ.

Γενικά τις τελευταίες ημέρες όλα σχεδόν τα στελέχη της ΝΔ κινούνται με λογική αυτοκριτικής και ήταν ενδεικτική η φράση του τομεάρχη Εσωτερικών και πρώην υφυπουργού κ. Χρ. Ζώη, ο οποίος ανέφερε: «Ή θα βρούμε τη δύναμη να αλλάξουμε και εμείς και να πούμε σε τι ακριβώς συνίσταται αυτή η αλλαγή ή, πολύ απλά, θα μας απορρίψει η πραγματικότητα και η ζωή».

Δεν υπάρχουν σχόλια :