Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Ανοίγει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Άλλη μια προσπάθεια, στην οποία συμμετείχε με όλες τις δυνάμεις της και η Ντόρα Μπακογιάννη από τη θέση της Υπουργού Εξωτερικών, οδεύει μάλλον προς τη λύση του.
Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης στη σημερινή συνάντηση του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς, με τους εκπροσώπους των θρησκευτικών μειονοτήτων, συζητήθηκε και το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. O Μπουλέντ Αρίντς eπιβεβαίωσε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης Ερντογάν για την ικανοποίηση των «δίκαιων αιτημάτων τους για την εκπαίδευση των ιερωμένων τους». Μάλιστα ο σημερινός τίτλος του CNN Turk ήταν:«Οσονούπω ανοίγει η σχολή της Χάλκης».
Δύο μεγάλες επιτυχίες που οφείλονται και στην εργατικότητα και επιμονή της Ντόρας Μπακογιάννη, η κατάργηση της αμερικάνικης βίζας και η επαναλειτουργία της Χάλκης πραγματοποιούνται χωρίς να είναι ΥΠΕΞ η Ντόρα. Λες και ο Καραμανλής προκήρυξε εκλογές για να αφαιρέσει αυτές τις επιτυχίες από το ενεργητικό της. Πάντως κανένας δεν μπορεί να πιστέψει ότι όλα αυτά γίνανε σε πέντε μήνες. Σε όλες τις μεγάλες επιτυχίες της προηγούμενης κυβέρνησης έχει συμμετάσχει η Ντόρα και αυτό δεν μεταβάλλεται …

Δεν υπάρχουν σχόλια :