Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Τα μέτρα εξοντώνουν τον ελληνικό λαό και δεν πρόκειται να αποδώσουν τα αναμενόμενα.

Δεν είναι λίγοι οι οικονομολόγοι που πιστεύουν ότι τα μέτρα που ελήφθησαν από την κυβέρνηση και υπό την πίεση για δάνειο είναι βαριά και ασήκωτα για τον ελληνικό λαό και επιπλέον παντελώς ατελέσφορα στον χρονικό ορίζοντα των τριών ετών που θέτουν. Πέραν κάποιων βραχυπρόθεσμων κερδών, σε βάθος χρόνου δεν επιλύουν κανένα από τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα του τόπου!
Εντύπωση προκαλούν οι αβέβαιες αναφορές του ίδιου του πρωθυπουργού. Επιπλέον τα βαριά μέτρα οδηγούν σε μαρασμό την αγορά και αποτελούν πλήγμα στην αγοραστική δύναμη αλλά και στο βιοτικό επίπεδο του λαού. Ουσιαστικά οδηγούν σε ύφεση. Η μείωση της ζήτησης στην αγορά θα έχει ως αποτέλεσμα την μείωση των κρατικών εσόδων από τη φορολογία, ενώ το πλήγμα που δέχεται η αγορά θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας που ενδέχεται να ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο ανέργων. Τα προϋπολογιζόμενα έσοδα από αυξήσεις φόρων και φορολογίας αποτελούν όνειρο απατηλό ενώ η κοινωνική συναίνεση δεν υφίσταται στην Ελλάδα μια και η κοινωνία χειραγωγείται από κόμματα, μέσα ενημέρωσης και συμφέροντα.
Υπάρχει δηλαδή ο κίνδυνος σε ένα χρόνο από τώρα να βρισκόμαστε μπροστά σε μια εξαγριωμένη και ξεσηκωμένη ελληνική κοινωνία, που δεν θα ανέχεται την υποκρισία και τα ψέματα των πολιτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :