Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Τέρμα τα καλά παιδιά

Άκουσα με προσοχή τις τοποθετήσεις του Γεωργίου Παπανδρέου στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Άκουσα για λίγο και τον αντιπαθέστατο σε εμένα κ. Παπαχρήστου να απευθύνεται με χείριστο τρόπο στον Γιάννη Παπαθανασίου σήμερα το πρωί απαιτώντας από τη ΝΔ να “μην μιλάει”. Διάβασα και την αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά στις δηλώσεις του πρωθυπουργού. Μετά από όλα αυτά το μόνο που μπορώ να πω είναι ως εδώ. Δεν θα ανεχτώ προσωπικά να σιωπήσω όσο αυτοί οι τύποι προσπαθούν να δημιουργήσουν ενοχικά σύνδρομα σε μία ολόκληρη γενιά.

Πέρασα τα φοιτητικά μου χρόνια την δεκαετία του 90. Τότε που κάποιοι προσπαθούσαν να δημιουργηθούν ενοχικά σύνδρομα σε όποιον ήταν Νεοδημοκράτης. Τότε που ο πρωθυπουργός της χώρας ευχαριστούσε τους ...

... Αμερικάνους, και ο Υπουργός εξωτερικών έλεγε να πάρει ο αέρας τη σημαία, τότε που η παράδοση του Οτσαλάν στους Τούρκους ήταν “επιβεβλημένη”, τότε που κάποιοι αποφάσισαν να καταστρέψουν τον οικονομικό ιστό της χώρας προτρέποντας ουσιαστικά τους πολίτες να παίξουν τα χρήματα τους στο χρηματιστήριο. Τότε που μόνο με κομματική ταυτότητα προσλαμβανόσουν στο δημόσιο και τις ΔΕΚΟ. Τότε που εφευρέθηκε η λέξη λαμογιά που έμαθε χθες ο πρωθυπουργός της χώρας.

Σήμερα στην απαρχή της δεκαετίας του 2010 βλέπω τους ίδιους κομπάρσους της πολιτικής ζωής που διέλυσαν κάθε έννοια αξιοκρατίας, τους ίδιους που ανακάλυψαν τους κρυφούς δανεισμούς και την μεταχρονολόγηση υποχρεώσεων να εγκαλούν τον Κώστα Καραμανλή επειδή πλήρωσε τα σπασμένα τους. Βλέπω αυτούς που τόσο ανεύθυνα όταν η περίσταση απαιτούσε συστράτευση το 2008 φωνασκούσαν πως δεν υπάρχει διεθνής κρίση να απαιτούν συναίνεση και κυρίως ΣΙΩΠΗ από τον προκάτοχο τους.

Διάφοροι γκεμπελίσκοι ως καλοί πληρωμένοι κονδυλοφόροι λένε πως η Νέα Δημοκρατία κατέστρεψε τη χώρα. Πως δανείστηκε χρήματα για να δώσει σε ημέτερους και πέντε χρόνια δεν έκανε έργο. Αλήθεια; Προφανώς η Εγνατία οδός, τα έργα στο πέταλο του Μαλιακού, το ΜΕΤΡΟ της Θεσσαλονίκης έγιναν από εξωγήινους. Προφανώς στην εξωτερική πολιτική, εκεί που ο νυν πρωθυπουργός ισχυριζόταν πως καλά πήγαμε μόνο στη Eurovision, το βέτο στα Σκόπια μπήκε μόνο του, οι συμφωνίες για τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη δεν έγιναν ποτέ. Οι μεταρρυθμίσεις στα λιμάνια, η απαλλαγή από το βραχνά της Ολυμπιακής, η άρση της μονιμότητας των ΔΕΚΟ, η μεταβίβαση του management του ΟΤΕ και το ενιαίο χωροταξικό δεν έγιναν ποτέ.

Κάποιος μπορεί να διαφωνεί με την πολιτική στόχευση των κινήσεων, μπορεί ακόμα να έχει και επιμέρους διαφωνίες. ως προς την υλοποίηση. Δεν δικαιούται όμως να απαξιώνει τα πάντα και να προσπαθεί να μας πείσει πως για τα δεινά του τόπου φταίει η Νέα Δημοκρατία. Κυρίως επειδή αυτοί που ανακάλυψαν την δημιουργική λογιστική και την εκ του πονηρού άνοδο των ελλειμμάτων θα έπρεπε να έχουν στοιχειώδη σεβασμό απέναντι σε όσους προς χάριν της κοινωνικής συνοχής αποφάσισαν να τα αφήσουν να περάσουν.

Κλείνοντας δηλώνω πως σε προσωπικό επίπεδο, μου έκανε μεγάλο καλό το σύστημα ΠΑΣΟΚ. Η βεβαιότητα πως οι αντιφρονούντες είναι πολίτες β’ κατηγορίας για τα τα παιδιά των κλαδικών, με έμαθε να αγωνίζομαι μόνος μου και να μην αναζητώ την βολή του δημοσίου. Με έμαθε να στέκομαι στα πόδια μου και να μην έχω ανάγκη κανένα. Για αυτό δεν σκοπεύω να ανεχτώ από μία κάστα ανικάνων να διαχειριστούν την χώρα να δημιουργήσουν με την ανοχή της νέας ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας εκ νέου ενοχικά σύνδρομα σε μία ολόκληρη γενιά νέων ανθρώπων. Χθες η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας επιτέλους έσπασε την σιωπή της. Όταν συνειδητοποιήσει τι απαιτεί ο λαός, κάνει τον κόπο να διαβάσει στην ιστοσελίδα της το κυβερνητικό έργο της κυβέρνησης Καραμανλή και σταθεί αντάξια της ιστορίας της παράταξης θα είμαστε σε καλό δρόμο. Μέχρι τότε όμως στην πρώτη γραμμή θα είμαστε όλοι εμείς. Τέρμα τα καλά παιδιά.
/ Stakon's Blog /

Δεν υπάρχουν σχόλια :