Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Ο αρχηγός Αντώνης ψάχνει να βρει ευκαιρία για να διαγράψει τη Ντόρα

Εκείνος ψάχνει την ευκαιρία για να τη διαγράψει από ένα κόμμα που πια μεταλλάσσεται σε κάτι μη οικείο, όχι μόνο για την ίδια, αλλά και για την πλειονότητα των κεντρώων ψηφοφόρων του.
Εν αναμονή για να του δώσει την ευκαιρία εκείνη, πράγμα που ίσως το σκέφτεται η πρώην Yπουργός Εξωτερικών, ο Σαμαράς αναζητά -μέσα σ' όλα τα δεινά- τους τρόπους για να την οδηγήσει στην έξοδο. Αν του δώσει το πρόσχημα αυτόβουλα, θα είναι ίσως μια πολιτική κίνηση που δεν θα βλάψει μόνο την ίδια, αλλά το όλον κόμμα.
Μια αποστασιοποίηση της Μπακογιάννη και μια ταυτόχρονη απομάκρυνση του φόβου που η ίδια αποπνέει στο Νέο Πρόεδρο, θα σήμαινε απόλυτη ευκαιρία μεταστροφής και βύθισης της ΝΔ.
Στην ύπαρξη ενός δέους, ο Σαμαράς φοβάται. Πάντα φοβόταν. Και σκέφτεται διπλά τις επιλογές του. Μπορεί να μην το έχει ακόμα δείξει και να δρα σ' ένα εκδικητικό πλέγμα προς καθετί μπακογιαννικό, αλλά αναγκαστικά θ' αλλάξει όταν θα ...

... βλέπει την διαφορά να παραμένει στα ίδια υψηλά επίπεδα με το ΠΑΣΟΚ και την συντριβή να πλησιάζει στις δημοτικές εκλογές.
Αφορμή για τις προτάσεις αυτές, είναι ένα σκηνικό εν δυνάμει διαγραφής που δημιουργήθηκε σήμερα.
Η Ντόρα Μπακογιάννη έχει προσκληθεί από την Οργάνωση Νέων Επιστημόνων του κυπριακού δεξιού κόμματος, ΔΗΣΥ. Στο νησί θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Δημήτρη Χριστόφια, με τον Γ.Γ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού, τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ κ. Νίκο Αναστασιάδη, τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Μάριο Κάρογιαν, τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου κ. Μάρκο Κυπριανού και τέλος, θα μιλήσει σε εκδήλωση του Δημοκρατικού Συναγερμού με θέμα:
«Ευρωπαϊκοί θεσμοί και οικονομία: Τι μας αποκάλυψε η οικονομική κρίση».
Όλα καλά και εποικοδομητικά ως εδώ, μόνο που η κ. Μπακογιάννη δεν έλαβε την άδεια από τον κ. Αβραμόπουλο για να το κάνει. Δεν ρώτησε πρώτα τον αρμόδιο τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ. Δεν πήρε άδεια για να κάνει το αυτονόητο.
Είπαμε να υπάρξει αφορμή για να την "πιάσεις απ' τ' αυτί και στην έξοδο". Μην γίνεσαι όμως υπερβολικός, Πρόεδρε...
/ Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη / Mediasoup /

Δεν υπάρχουν σχόλια :