Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Πάνε να παρουσιάσουν το ΔΝΤ ως σοσιαλιστικό θρίαμβο!...!

Τα μέσα ενημέρωσης και η κυβέρνηση σε λίγο θα αναφέρουν την πιθανή προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ, ως άθλο και μέγα επίτευγμα της σοσιαλιστικής διακυβέρνησης. Μια καταστροφική για τον ελληνικό λαό πιθανότητα παρουσιάζεται χλιαρά και ως όπλο στα χέρια μιας κυβέρνησης που δεν έχει κανένα άλλο φανερό σχέδιο για την έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την κρίση.
Κάποιοι μάλιστα επιμένουν ότι έτσι μόνο μπορεί ο Έλληνας πρωθυπουργός να εκβιάσει την ανένδοτη γερμανική κυβέρνηση που επιμένει ότι τα πρόσφατα μέτρα που ανακοινώθηκαν στην Ελλάδα είναι ασπιρίνες και δεν διασφαλίζουν τις απαραίτητες ισορροπίες στο εσωτερικό της ευρωζώνης. Ήδη σήμερα το ευρώ βρίσκονταν σε ελεύθερη πτώση έναντι του δολαρίου, λόγω της εντεινόμενης φήμης για προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ.
Η οικονομική πάντως στήριξη από την Ευρώπη είναι πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί γιατί δεν υπάρχει αντίστοιχος θεσμοθετημένος μηχανισμός ώστε να κινητοποιηθεί αυτή τη στιγμή. Η γερμανική κυβέρνηση μάλιστα που αντιμετωπίζει στο εσωτερικό της έντονη κριτική, δείχνει την πόρτα του ΔΝΤ στην έκπληκτη ελληνική κυβέρνηση

Δεν υπάρχουν σχόλια :