Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Με απέλαση 100.000 Αρμενίων απειλεί ο Ερντογάν

Με απέλαση περίπου 100.000 Αρμενίων που ζουν και εργάζονται παράνομα στη χώρα, απείλησε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, δείχνοντας την δυσαρέσκειά του για την απόφαση του σουηδικού κοινοβουλίου και της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων να αναγνωρίσουν ως γενοκτονία τις σφαγές των Αρμενίων επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Συγκεκριμένα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνέχεια των αντιδράσεων της Τουρκίας, αφού ανακάλεσε, προ ημερών τους πρεσβευτές της σε Ουάσινγκτον και Στοκχόλμη μετά την ψήφιση από το ...

... σουηδικό Κοινοβούλιο και την επιτροπή της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων της παραπάνω απόφασης απείλησε με απέλαση ως και 100.000 Αρμενίους που εργάζονται παράνομα στη χώρα.

Η Τουρκία προειδοποίησε επίσης ότι οι αποφάσεις αυτές είναι πιθανό να έχουν αντίκτυπο στην εύθραυστη διαδικασία συμφιλίωσης με την Αρμενία.

"Στη χώρα μας ζουν σήμερα 170.000 Αρμένιοι. Μόνο οι 70.000 από αυτούς είναι τούρκοι πολίτες, αλλά ανεχόμαστε τους υπόλοιπους 100.000. Εάν χρειαστεί, ίσως να πρέπει να πω σ΄ αυτούς τους 100.000 να γυρίσουν στην πατρίδα τους, γιατί δεν είναι πολίτες της χώρας μου. Δεν είμαι υποχρεωμένος να τους κρατήσω", δήλωσε ο Ερντογάν σε συνέντευξή του στην τουρκόφωνη υπηρεσία του BBC, στο Λονδίνο.

Η πλειοψηφία των Αρμενίων της Τουρκίας ζει και εργάζεται στην Κωνσταντινούπολη.

/ / skai.gr / /

Δεν υπάρχουν σχόλια :