Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Και ο Αλογοσκούφης εναντίον Σαμαρά

Σαφέστατες αιχμές για την ηγεσία της ΝΔ αλλά και προειδοποιήσεις για την στάση του από εδώ και πέρα απευθύνει ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, με την επιστολή που έστειλε σήμερα τόσο προς τον Αντώνη Σαμαρά όσο προς τον Κώστα Καραμανλή, σχετικά με την οικονομική πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης, το διάστημα 2004-2008. Από το κείμενο της επιστολής όμως καθίσταται σαφές ότι στην σημερινή ηγεσία του κόμματος στοχεύει ο πρώην «τσάρος» της οικονομίας και όχι στην προηγούμενη.
Στην 16σέλιδη (!) επιστολή του κάνει λόγο για «επτά μύθους» του ΠΑΣΟΚ και υπερασπίζεται την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης, εκτοξεύοντας όμως βολές εναντίον και στελεχών της ΝΔ τονίζοντας ότι στην στοχοποίηση αυτής ακριβώς της πολιτικής «δυστυχώς έχουν συμβάλλει και δικά μας στελέχη, μη υποστηρίζοντας το ή ακόμη και προσχωρώντας στις απόψεις της κυβερνητικής παράταξης».
Για την δική του στάση προειδοποιεί: «Όπως γνωρίζετε, μετά τις τελευταίες εκλογές, αποφάσισα να...
αναστείλλω κάθε κομματική δραστηριότητα. Η απόφασή μου αυτή έχει ενισχυθεί μετά τις επιθέσεις που δέχθηκα από στελέχη της παράταξής μας στο διάστημα που ακολούθησε. Ωστόσο, θα συνεχίσω να υποστηρίζω το έργο που κάναμε στην οικονομία, και το ίδιο πιστεύω ότι πρέπει να κάνει το σύνολο της παράταξης. Άλλο η αυτοκριτική και άλλο ο μηδενισμός των πάντων. Ας μην ξεχνάμε ότι αν εμπεδωθούν οι εντυπώσεις που σήμερα καλλιεργεί η κυβέρνηση, η πολιτική ανάκαμψη της Νέας Δημοκρατίας θα είναι ακόμη πιο δύσκολη».
Το σχόλιο πάντως της ΝΔ δια του εκπροσώπου τύπου της Π. Παναγιωτόπουλου ήταν «κανένα σχόλιο» σχετικά με την επιστολή Αλογοσκούφη.


Politics News

Δεν υπάρχουν σχόλια :