Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Επιστρέφουν οι Ναΐτες

ΟΙ TEMPLARS ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Κρατάει αιώνες αυτή η κολώνια! Έχουν περάσει ήδη 25 ολόκληρα χρόνια από τότε που ο Uberto Eco αναβίωσε τις μνήμες και τη μυθοπλασία περί του θρυλικού τάγματος των Ναϊτών ιπποτών και επανέφερε στο προσκήνιο την μεθοδική αναζήτηση γύρω από το όλο ζήτημα, μέσα από το περίφημο "Εκκρεμές του Φουκώ". Πέραν όμως των συμβατικών μορφών γνώσης και αναζήτησης, η νέα εποχή μας εισαγάγει σε μια νέα διάσταση του θέματος μέσα από τον σύγχρονο κόσμο ενός video game. Ήταν μόλις πριν από 4 χρόνια, όταν η κυκλοφορία του Assassin's Creed I τάραξε τα νερά της παγκόσμιας βιομηχανίας των video games. Μέσα στα πλαίσια λοιπόν μιας συνεχώς αναπτυσσόμενης αγοράς ηλεκτονικών παιχνιδιών που η παγκόσμια οικονομική κρίση δεν μπορεί να αγγίξει, έρχεται το Assassin's Creed II για να ταράξει και πάλι τα νερά, αυτή τη φορά ως άξια συνέχεια του πρώτου μέρους του παιχνιδιού. 
Η εταιρεία
Ubisoft, μας έδωσε μια διαφορετική πτυχή της ιστορίας των Ναϊτών: αυτή της διαχρονικής βεντέτας των μουσουλμάνων Assassins με τους περιβόητους Templars. Αυτή τη φορά όμως,
το σενάριο συγκλονίζει ακόμα και τον πιο εγκυκλοπαιδικό gamer! Στην εξέλιξη της ιστορίας συμμετέχουν πολυσυζητημένα ονόματα όπως ο Leonardo Da Vinci, o Nicolo Machiavelli και ο Rodrigo Borgia (γνωστός και ως Πάπας Αλέξανδρος VI) ως επικεφαλής των σατανικών Templars. Ο απόγονος των Assasins των ιερών τόπων της Ιερουσαλήμ, βρίσκεται αυτή τη φορά στην μεσαιωνική Ιταλία και πιο συγκεκριμένα στους πολύ καλά δομημένους χάρτες της Φλορεντίας, της Βενετίας αλλά και άλλων ιστορικών περιοχών. Όσο για τον τερματισμό του παιχνιδιού, θα τον θεωρούσα λιγάκι παρατραβηγμένο, αφού η τελική αποστολή είναι να εισβάλλεις στο Βατικανό και να δολοφονήσεις τον "κακό" Πάπα, ο οποίος είναι ο αρχηγός των Ναϊτών και ζει για τη μια και μοναδική στιγμή της παγκόσμιας επικράτησης του Τάγματος. Το αξιοσημείωτο στην εξέλιξη του σεναρίου είναι ότι πρόκειται για μια από τις ελάχιστες φορές όπου οι Ναϊτες εμφανίζονται ως οι κακοί της υπόθεσης. Μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει την εικόνα των αδίκως εκτελεσμένων Ναϊτών από τον Φϊλιππο τον Ωραίο, ο οποίος τους εκτέλεσε με τον πλέον βάναυσο τρόπο. Στα Assassin's Creed Ι και II, θα πρέπει να συμβιβαστούμε με την εικόνα των ιπποτών του Ναού, ως ένα τάγμα αργυρώνητων εξουσιομανών οι οποίοι πρέπει να εξολοθρευτούν από το Τάγμα των Ασσασσίνων, οι οποίοι ζουν και υπάρχουν βάσει ενός και μοναδικού δόγματος: "Τίποτα δεν είναι αλήθεια, όλα επιτρέπονται"!
Ήδη έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται νέες θεωρίες συνωμοσίας γύρω από το περιεχόμενο του παιχνιδιού, όπως για παράδειγμα ότι αποτελεί μέρος μιας αιώνιας βεντέτας που συνεχίζεται με τα σύγχρονα μέσα που η εποχή μας προσφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια :