Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Άρωμα γυναίκας στη δολοφονία του Κύπριου μιντιάρχη Άντη Χατζηκωστή...


Ήθελε νεκρό τον μιντιάρχη επειδή την είχε απομακρύνει από το κανάλι Σίγμα στο οποίο η ίδια ήταν μέτοχος!
Η παρουσιάστρια Έ. Σκορδέλη, βασική ύποπτος για την υπόθεση Χατζηκωστή

Άναυδη παρακολουθεί η κυπριακή κοινή γνώμη τις καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του μιντιάρχη Άντη Χατζηκωστή, καθώς χθες η Κυπριακή Αστυνομία παρουσίασε ενώπιον του δικαστηρίου ως ύποπτους για ηθική αυτουργία τη γνωστή παρουσιάστρια της τηλεόρασης Έλενα Σκορδέλη και τον αδελφό της Τάσο Κρασοπούλη.
Η Αστυνομία συνέλαβε την κ. Σκορδέλη και τον αδελφό της, έπειτα από ομολογία ενός από τους τρεις κρατούμενους υπόπτους, ο οποίος τους κατονόμασε και περιέγραψε πώς «έκλεισε» το συμβόλαιο θανάτου. Ζητώντας την κράτηση των δύο νέων υπόπτων, ο επικεφαλής των ανακρίσεων, υπεύθυνος του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λευκωσίας, Θ. Ευθυμίου ανέφερε ότι με βάση τη μαρτυρία του ενός εκ των τριών, σε δύο συναντήσεις που είχαν ο ίδιος και δεύτερος ύποπτος με τον Κρασοπούλη και τη Σκορδέλη τους ζήτησαν να δολοφονήσουν έναντι αμοιβής τον Άντη Χατζηκωστή.
Τους υποσχέθηκαν επίσης ότι θα τους εξασφάλιζαν...
μόνιμη εργασία στον τηλεοπτικό σταθμό Σίγμα. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του υπόπτου, ο οποίος εντάχθηκε στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων της Αστυνομίας, ο Κρασοπούλης και η Σκορδέλη ήθελαν τη φυσική εξόντωση του Άντη Χατζηκωστή, επειδή η Σκορδέλη εκδιώχθηκε από τον Σίγμα, παρ΄ όλο που και οι δύο είχαν δώσει τεράστιο χρηματικό πόσο και ήταν μεγαλομέτοχοι στον συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό. Σύμφωνα με την ομολογία του υπόπτου, που ομολόγησε τη συμμετοχή του στο έγκλημα και εμπλέκει την παρουσιάστρια και τον αδελφό της, οι συναντήσεις τους έγιναν σε κέντρο ιδιοκτησίας των δύο αδελφών. Τόσο ο Κρασοπούλης όσο και η Σκορδέλη αρνήθηκαν κάθε ανάμειξη στην υπόθεση. Τα δύο αδέλφια, με δήλωσή τους που διάβασε ο δικηγόρος τους, ανέφεραν ότι δεν φέρουν ένσταση στην κράτησή τους, λόγω της επιθυμίας τους να βοηθήσουν την Αστυνομία στο ανακριτικό της έργο «για εξιχνίαση των πραγματικά εμπλεκομένων» στην υπόθεση. Στα σπίτια τους βρέθηκαν διάφορα τεκμήρια, τα οποία αξιολογεί η Αστυνομία. Το δικαστήριο διέταξε την κράτησής τους για οκτώ μέρες.
Αστυνομική προστασία. Η παρουσιάστρια και ο αδελφός της είναι μέτοχοι του τηλεοπτικού σταθμού Σίγμα. Η κ. Σκορδέλη εργάστηκε για ένα διάστημα σε αυτόν, αλλά στη συνεχεία απομακρύνθηκε και εργάστηκε σε άλλον τηλεοπτικό σταθμό. Η κ. Σκορδέλη, 24 ώρες πριν από τη σύλληψή της, με επιστολές της προς τον γενικό εισαγγελέα και τον αρχηγό της Αστυνομίας είχε ζητήσει αστυνομική προστασία, διότι, όπως ανέφερε, κινδύνευε η ζωή της και η ζωή των μελών της οικογένειάς της. Είχε επίσης καταγγείλει δολιοφθορά σε τροχό του αυτοκινήτου της.
Με ανακοίνωση του δικηγόρου της, εξάλλου, είχε προαναγγείλει σειρά αγωγών εναντίον μέσων ενημέρωσης για δυσφήμηση του ονόματός της. Ο εκπρόσωπος Τύπου του αρχηγείου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός δήλωσε ότι με τις δύο νέες συλλήψεις έγινε ένα σημαντικό βήμα για την εξιχνίαση της υπόθεσης φόνου εκ προμελέτης του Άντη Χατζηκωστή.
Ο κ. Κατσουνωτός απηύθυνε έκκληση «να μη στηθούν λαϊκά δικαστήρια ούτε σε τηλεοπτικά παράθυρα ούτε σε ραδιοφωνικά στούντιο, διότι το τεκμήριο της αθωότητας εξακολουθεί να καλύπτει όλους μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου». Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας υπενθύμισε ότι στο παρελθόν κατηγορούμενοι αθωώθηκαν επειδή το δικαστήριο έκρινε ότι το τεκμήριο αθωότητας παραβιάστηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.





Δεν υπάρχουν σχόλια :