Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Δεκαοχτώ μέτρα από τη Νέα Δημοκρατία για την ανόρθωση της οικονομίας



  1. Επαναφορά σε επίπεδα 2009 χαμηλών συντάξεων- πολυτεκνικών επιδομάτων- ειδικών μισθολογίων αστυνομικών (σε ενεργό υπηρεσία) και χειριστών Πολεμικής Αεροπορίας (θα ...ακολουθήσουν και άλλα). Αποκατάσταση ζημιών ομολογιούχων- ασφαλιστικών ταμείων- εξισωτικής για τους κτηνοτρόφους.
  2. Επέκταση επιδόματος ανεργίας από 1 στα 2 χρόνια. Θα χρηματοδοτηθεί από αδιάθετα κοινοτικά κονδύλια.
  3. Παροχή εκτάκτου επιδόματος ανεργίας σε μη μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους και καταστηματάρχες οι οποίοι, μέχρι σήμερα, δεν δικαιούνται κανένα βοήθημα.
  4. Άμεση μείωση όλων των φόρων που εκκρεμούν (ΕΤΑΚ 2009, έκτακτη εισφορά Παπακωνσταντίνου, ΦΜΑΠ 2010- 2011, φόρος εισοδήματος 2011) ώστε να μην ξεπερνούν το 25% του μέσου οικογενειακού εισοδήματος.
  5. Καμία νέα μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα, στήριξη συλλογικών συμβάσεων εργασίας, επαναφορά μετενέργειας στους 6 μήνες. Πάγωμα μισθών στα τωρινά επίπεδα μέχρι να υπάρξει νέα συμφωνία ανάμεσα σε εργαζόμενους και εργοδότες.
  6. Άνοδος αφορολόγητου στις 8.000 ευρώ την επόμενη χρονιά, 10.000 τη μεθεπόμενη.
  7. Αντικατάσταση του χαρατσιού με νέο ΕΤΑΚ, πιο δίκαιο και υποφερτό.
  8. Μείωση φόρων. ΦΠΑ 19%, 15% Νομικά πρόσωπα- εταιρίες- επιχειρήσεις, 9% εστίαση, 5% τουριστικό. Ανώτατο φυσικών προσώπων στο 32% από 45%.
  9. Η περικοπή 11,7 δισεκατομμυρίων δημοσίων δαπανών για τα έτη 2013-14 θα επεκταθεί για δύο ακόμα χρόνια, ως το 2016.
  10. Κανόνας 1 προς 10. Το πλεονάζον προσωπικό από οργανισμούς του Δημοσίου που συγχωνεύονται και καταργούνται δεν θα απολύεται αλλά θα μπαίνει σε ειδικό καθεστώς για τρία χρόνια, με τουλάχιστον το βασικό μισθό και ασφάλιση. Όχι άλλες οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων, όχι άλλοι φόροι, όχι άλλη περικοπή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
  11. Μέτρα για τους δανειολήπτες: Ρύθμιση του τρόπου αποπληρωμής χρεών των νοικοκυριών σε τράπεζες. Η μηνιαία δόση να μην ξεπερνά το 30% του διαθέσιμου εισοδήματός τους. Αν έχουν χάσει την εργασία τους ή την επιχείρησή τους θα πληρώνουν μόνο τόκους για 2-3 χρόνια.
  12. Αναστολή των συνεπειών εγγραφής στον Τειρεσία, για όσους γράφτηκαν την τελευταία διετία.
  13. Εξασφάλιση ρευστότητας στην πραγματική οικονομία μέσω της Ευρωπαϊκής Επενδυτικής Τράπεζας. Ειδικότερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δημιουργούν το 70% των θέσεων εργασίας.
  14. Εφαρμογή του αναγκαίου και δίκαιου συμψηφισμού οφειλών από και προς το Δημόσιο, που θα απελευθερώσει τη ρευστότητα για την αγορά.
  15. Άμεσες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αποδέσμευση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου και την αξιοποίησή της.
  16. Προώθηση των αποκρατικοποιήσεων. Για παράδειγμα, το λειτουργικό κομμάτι των σιδηροδρόμων, για το οποίο έχουν εκφράσει ενδιαφέρον Γάλλοι, Ρώσοι, Κινέζοι και σήμερα επιβαρύνει το Δημόσιο με 800 εκατομμύρια έλλειμμα κάθε χρόνο. Αν ιδιωτικοποιηθούν, θα εξαλειφθεί αυτό το έλλειμμα και θα έλθουν επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας.Το ίδιο ισχύει για συμβάσεις παραχώρησης λιμανιών και περιφερειακών αεροδρομίων.
  17. Αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη. Ανακοπή της λαθρομετανάστευσης: καλύτερη φύλαξη των συνόρων, απομάκρυνση των λαθρομεταναστών από τα αστικά κέντρα, χτύπημα του παραεμπορίου και μαζικός επαναπατρισμός των λαθρομεταναστών. Αποκάλυψη των κουκουλοφόρων, χτύπημα του οργανωμένου εγκλήματος και της χαμηλής εγκληματικότητας.
  18. Επίσπευση της ανακήρυξης ΑΟΖ, ώστε να αξιοποιήσουμε τον υποθαλάσσιο ενεργειακό πλούτο μας.

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Οταν η σκλαβιά ντύνεται τη μάσκα της ¨δημοκρατίας" ...



... την αντίσταση την ονομάζουν "ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ"

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΣ (MADE IN USA)




ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ
ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ