Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Κρίσιμες διαπραγματεύσεις στη Σύνοδο Κορυφής

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κορυφής ξεκινάει σήμερα στις 16:00 (ώρα Ελλάδος) με τοποθέτηση του προέδρου της Ευρωβουλής, Μάρτιν Σουλτζ.
Στη συνέχεια, οι ηγέτες της Ε.Ε. θα ...



συζητήσουν το Πολυετές Οικονομικό Πλαίσιο για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, από το οποίο η Ελλάδα περιμένει πολλά υπό τη μορφή του νέου κοινοτικού πλαισίου στήριξης.
Θα ακολουθήσει το πολυθρύλητο πακέτο για την Ανάπτυξη και τις Θέσεις Απασχόλησης, το οποίο συζητήθηκε και στη «μίνι Σύνοδο» μεταξύ Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας και Ισπανίας, που φιλοξενήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Ρώμη.
Στο δείπνο που ξεκινάει στις 20:00 (ώρα Ελλάδος) θα συζητηθεί η εισήγηση του Χέρμαν βαν Ρομπέι για την εμβάθυνση της οικονομικής και νομισματικής ενοποίησης.
Αύριο το πρωί θα ολοκληρωθεί η συζήτηση των 27 για όσες εκκρεμότητες απομένουν και στις 2 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) θα ξεκινήσει η χωριστή Σύνοδος των ηγετών της Ευρωζώνης, όπου θα κυριαρχήσει φυσικά το ζήτημα της κρίσης χρέους, με έμφαση στις εξελίξεις σε Ιταλία και Ισπανία.
Εφόσον υπάρξουν «σπουδαία» για τη χώρα μας και την Ευρωζώνη, αναμένονται να εξαχθούν από αυτήν τη χωριστή Σύνοδο. Υπό κανονικές συνθήκες πάντως, το ελληνικό ζήτημα δεν αναμένεται να απασχολήσει λεπτομερώς τις σημερινές και αυριανές συναντήσεις, καθώς δεν βρίσκεται στην ατζέντα στης Συνόδου, εν αναμονή της επίσκεψης της Τρόικας στην Αθήνα.

του Νίκου Χρυσολωρά // Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια :