Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Δεν δημοσιοποιεί προς το παρόν η κυβέρνηση την επιστολή Σαμαρά προς τους Ευρωπαίους

Η κυβέρνηση απέφυγε τη δημοσιοποίηση του περιεχομένου της επιστολής που υπογράφει ο Αντώνης Σαμαράς, πριν παραληφθεί από όλους τους αρχηγούς κρατών που ...


μετέχουν στη Σύνοδο. Στην επιστολή τονίζεται η ανάγκη να υπάρξει η απαραίτητη επικαιροποίηση της δανειακής σύμβασης, λόγω της βαθιάς ύφεσης στην οποία εξακολουθεί να βρίσκεται η ελληνική οικονομία.
Πηγές προσκείμενες στο Μαξίμου θεωρούν ότι με αυτή την κίνηση πραγματοποιείται το πρώτο βήμα για να ανοίξει και επισήμως η συζήτηση για αλλαγές στο Μνημόνιο, ενώ ζητεί ευθέως να εξεταστούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση παράλληλες δράσεις που θα ενισχύσουν την ανάπτυξη στη χώρα και θα καταπολεμήσουν την ανεργία.
Σημειώνεται επίσης ότι η επιστολή συντάχθηκε σε συνεννόηση με τους άλλους δύο κυβερνητικούς εταίρους και ως προς το ύφος αποφασίστηκε η επιστολή να κινηθεί σε «διπλωματικό επίπεδο», αφού βασικός στόχος του είναι να εκπέμψει το μήνυμα στους ευρωπαίους ομολόγους του ότι έπειτα από μήνες πολιτικής αβεβαιότητας η Ελλάδα ξαναμπήκε σε τροχιά πολιτικής σταθερότητας και ζητεί πλέον να της δοθούν από την τρόικα οι ανάσες που χρειάζεται για να ανταποκριθεί με επιτυχία στις δικές της δεσμεύσεις.
Γίνεται ειδική αναφορά στην κυβερνητική συνεργασία που επιτεύχθηκε μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου, το οποίο ο κ. Σαμαράς προβάλλει ως απόδειξη ότι οι έλληνες πολίτες επιθυμούν την παραμονής της χώρας στη ζώνη του ευρώ και τη διασφάλιση της ευρωπαϊκής προοπτικής της.
Σε αυτό το πλαίσιο αναφέρει ότι οι Έλληνες αναμένουν να υπάρξει «ανταπόκριση στις θυσίες τους» από την πλευρά της Ευρώπης - σε μία ακόμη έμμεση αναφορά για την ανάγκη τροποποιήσεων στη δανειακή σύμβαση.
Διαβεβαιώνει επίσης για άλλη μια φορά τους ευρωπαίους εταίρους ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται απολύτως από τη συμφωνία με την τρόικα και παραμένει προσηλωμένη στους στόχους που έχουν τεθεί για έξοδο από την κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :