Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η ευκαιρία να αλλάξουμε την Ευρώπη κατά την Libération !

Ευρωπαϊκή διάσταση δίνουν στην επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, δυο Γάλλοι πανεπιστημιακοι, με άρθρο τους στην γαλλική εφημερίδα Libération (διαβάστε το εδώ).
«Σε μια χώρα που αποσυντίθεται ολοένα και πιο ...


γρήγορα, εκεί που απλώνεται η παραληρηματική σκιά των νεοναζί, αυτός ο αριστερός σχηματισμός ενσαρκώνει την μοναδική αχτίδα ελπίδας. Ενάντια στον εκφυλισμό της νεοφιλελεύθερης Ευρώπης, η εναλλακτική περνάει από την Αθήνα» αναφέρουν χαρακτηριστικά ο καθηγητής Οικονομίας Σεντρίκ Ντιράν και ο καθηγητής Κοινωνιολογίας Ραζμίγκ Κεσεγιάν.
Χαρακτηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα φορείς μιας «νέας ριζοσπαστική Αριστεράς των εργαζομένων, αλλά και των μη προνομιούχων». «Μια νέα ριζοσπαστική αριστερά δεν αποτελεί απλή πρόσθεση κινημάτων, αλλά προτείνει μια στρατηγική χειραφέτησης. Ξεκάθαρα πολιτική, γνωρίζει ότι η κατάκτηση του Κράτους αποτελεί στοιχείο αποφασιστικής σημασίας για την εκκίνηση μιας διαδικασίας μετασχηματισμού της κοινωνίας. Γνωρίζει όμως και ότι αυτή η κατάκτηση θα είναι ανίσχυρη αν δεν συνοδεύεται από λαϊκές κινητοποιήσεις μεγάλης κλίμακας», γράφουν οι δυο Γάλλοι πανεπιστημιακοί.
Όπως αναφέρουν, ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται για να δώσει ένα μάθημα. «Αδιάλλακτος στα σημαντικά - το όχι στη λιτότητα -, αλλά δεχόμενος τον διάλογο, κατατρόπωσε την ελληνική σοσιαλδημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ για την επιλογή του να συμμαχήσει με τη Δεξιά, παραμένοντας πάντα σε διάλογο με τα συνδικάτα και τα κοινωνικά κινήματα» τονίζουν.
Σημειώνουν ότι «απέναντι στην Ακροδεξιά, στον πειρασμό καταφυγής σε στρατιωτικά μέσα ή σε μια αντιδημοκρατική παρέμβαση από πλευράς ΕΕ, η επίδειξη αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό είναι μεγίστης σημασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια :