Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Μεγάλη προσέλευση κόσμου στην ομιλία του Λευτέρη Αυγενάκη στη Μεσσαρά

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, απέναντι σε ένα ενθουσιώδες κοινό, ολοκληρώθηκε η κεντρική ομιλία του υποψήφιου Βουλευτή Ηρακλείου με τη Δημοκρατική Συμμαχία Λευτέρη Αυγενάκη, στο Πολύκεντρο Μοιρών.
Ο κ. Αυγενάκης απευθύνθηκε με ...



αισθήματα ειλικρίνειας και σεβασμού απέναντι στους συντοπίτες του, Μεσσαρίτες και ζήτησε την αυστηρή αξιολόγησή τους για το κοινοβουλευτικό του έργο μέχρι σήμερα, αλλά και την στήριξή τους προκειμένου να μπορέσει να αποτελέσει η Δημοκρατική Συμμαχία των ρυθμιστή των εξελίξεων, αποτελώντας την μόνο σοβαρή πολιτική δύναμη που με πρόγραμμα και στόχους θα παλέψει για την πραγματοποίηση όλων των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων, ώστε να μπορέσει και πάλι η χώρα να βγει στο δρόμο της ανάπτυξης και να δει φως στο τούνελ της κρίσης.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο κ. Αυγενάκης, ο δικαιολογημένος θυμός και η αγανάκτηση που νιώθουν οι πολίτες απέναντι στα τραγικά λάθη που έγιναν τα πρώτα χρόνια της κρίσης, δεν είναι καλός σύμβουλος στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Τόσο τα πάλαι ποτέ κραταιά κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας του Αντώνη Σαμαρά, όσο και τα μικρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης της προηγούμενης κοινοβουλευτικής περιόδου, βασίζονται στο θυμό του πολίτη για μικροπολιτικά οφέλη, χωρίς όμως να είναι ειλικρινή ως προς τα αποτελέσματα της δήθεν πολιτικής τους πρότασης.
Δυστυχώς η χρεοκοπία δεν είναι ένα κάλπικο και εκβιαστικό δίλημμα. Περισσότερο από κάθε άλλη φορά έχουμε ανάγκη να ακούσουμε την αλήθεια. Όχι άλλο ένα «λεφτά υπάρχουν». Όχι άλλες ανεύθυνες ομιλίες στα Ζάππεια για μηδενισμούς ελλειμμάτων χωρίς θυσίες και μοίρασμα δισεκατομμυρίων που δεν υπάρχουν. Μόνο η Δημοκρατική Συμμαχία προτείνει μια εναλλακτική διαπραγμάτευση που να περιλαμβάνει πολύ βαθύτερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, νέο ασφαλιστικό σύστημα, ταχύτατη επανεξέταση και επιστροφή των κλοπιμαίων στον κοινωνικό τομέα και δραστικές περικοπές σε προνομιούχες ομάδες, ώστε να μην υποστούμε ξανά μισθολογικές μειώσεις και νέους φόρους.
Συνεχίζοντας ο κ. Αυγενάκης παρουσίασε επιγραμματικά την έντονη κοινοβουλευτική του θητεία με καίριες παρεμβάσεις σε εθνικά και τοπικά ζητήματα, όπως ενδεικτικά οι μάχες για το ΤΑΕ Μεσσαράς, τον υποσταθμό του ΕΚΑΒ Μεσσαράς, το υποκατάστημα του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου κ.ά.. Στάθηκε ιδιαίτερα όμως στο ζήτημα του πολιτικού χρήματος, που πρώτος ανέδειξε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και αποκαλύφθηκε επιτέλους το «κόστος της Δημοκρατίας» στη χώρα μας.
Η οικονομική κρίση είναι ένα βάρος που δεν μπορεί να στηριχθεί από κανένα κόμμα αποκλειστικά. Για αυτό και η Δημοκρατική Συμμαχία από την πρώτη στιγμή μίλησε για ευρεία συναίνεση και κυβερνήσεις συνεργασίας. Το ΠΑΣΟΚ γιγάντωσε το κράτος και εξέθρεψε πελατειακά φαινόμενα, και όταν ήρθε η ώρα της κρίσης, λύγισε υπό το βάρος των συντεχνιών που το ίδιο δημιούργησε. Στον αντίποδα, η Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά, επί δύο χρόνια βασίστηκε σε μία ανεύθυνη αντιμνημονιακή υστερία, για μικροπολιτικούς λόγους και όταν πέρασε την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου πρότεινε νέα και πιο σκληρά μέτρα.
Η Δημοκρατική Συμμαχία, με πρωτεργάτη την Πρόεδρo Ντόρα Μπακογιάννη και όλα τα στελέχη του κινήματος, από την πρώτη στιγμή, τόλμησε και κοίταξε την Ελλάδα πέρα από την κρίση. Τόλμησε και μίλησε για τις αναγκαίες αλλαγές που οφείλει το κράτος να κάνει, όχι γιατί μας το ζητάει μία Τρόικα, αλλά γιατί το οφείλουμε πρωτίστως στη πατρίδα μας. Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές, όπως ανερυθρίαστα προτάσσουν οι κ.κ. Βενιζέλος και Σαμαράς.
Η Κρήτη ιδιαίτερα, πληγώθηκε και προδόθηκε από την κυβερνητική πολιτική των τελευταίων τριών χρόνων. Οι προεκλογικές υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ για έργα ανάπτυξης και υποδομής στο τόπο μας έπεσαν στο κενό.
Ο Βόρειος Οδικός Άξονας Ηρακλείου είναι ο δρόμος με τα περισσότερα τροχαία ατυχήματα, με κακοτεχνίες, έρμαιο των καιρικών συνθηκών. Ο οδικός άξονας Ηράκλειο – Μεσσαρά όχι μόνο δεν έχει ολοκληρωθεί και παραμένει ανενεργό το εργοτάξιο από το Καστέλλι στην Αγία Βαρβάρα, αλλά ήδη το Υπουργείο Υποδομών παραδέχεται μεγάλες καθυστερήσεις και αύξηση κόστους. Το αεροδρόμιο στο Καστέλλι… ίσως ολοκληρωθεί το 2017, αλλά συρρικνωμένο και χωρίς να αντεπεξέρχεται στις ανάγκες κατοίκων και επισκεπτών. Το φράγμα του Αποσελέμη ακόμα εκκρεμεί. Στην Πλακιώτισσα ακόμα περιμένουν τις αποζημιώσεις από τις απαλλοτριώσεις…
Κοινωνικές υπηρεσίες και δομές κλείνουν η μία μετά την άλλη. Χωρίς κανένα προγραμματισμό και χωρίς να ληφθούν υπόψη οι τοπικές ιδιαιτερότητες, αποφασίζονται άκριτα συγχωνεύσεις. Το ζήσαμε και στους δήμους της Μεσσαράς. Η αγορά βουλιάζει. Τα λουκέτα διαδέχονται το ένα μετά το άλλο. Με ημίμετρα τύπου άρθρο 99, το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται.
Αντι-υφεσιακά μέτρα τώρα! Δεν μπορούμε να αντιμετωπίζουμε μόνο κατασταλτικά την κρίση.
1. Νομοθετικές ρυθμίσεις για τα δάνεια των ιδιωτών: Τα δικά μας δάνεια δηλαδή στις τράπεζες. Οι δόσεις θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν με βάσει το διαθέσιμο εισόδημα των δανειοληπτών. Δεν θα επιτρέψουμε να χρεοκοπήσουν τα νοικοκυριά και να υποστεί ένα κραχ το τραπεζικό μας σύστημα. Επιβάλλεται να ανοίξει η συζήτηση για διαγραφή του χρέους των δανείων στις τράπεζες.
2. Αποκατάσταση των ομολογιούχων ιδιωτών του ελληνικού δημοσίου: Έλληνες πολίτες, φορολογούμενοι, εμπιστεύθηκαν τα χρήματά τους στο ελληνικό δημόσιο και τώρα χάνουν ένα σημαντικό μέρος του αρχικού κεφαλαίου. Οικονομίες μίας ζωής.
3. Κίνητρα απασχόλησης και ανάσχεση της ανεργίας: Ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο οι άνεργοι, σχεδόν 40.000 οι άστεγοι.
4. Μέτρα για την ανάπτυξη. Για τη διευκόλυνση των επενδύσεων.
5. Ενιαίο φορολογικό συντελεστή 20% για όλες τις επιχειρήσεις και όχι άλλες φορολογικές εκπλήξεις.
Με καθαρή συνείδηση και με σεβασμό, ο κ. Αυγενάκης δεσμεύθηκε να παλέψει για να δυναμώνει την εμπιστοσύνη των συντοπιτών του, και να ανανεώνει τη στήριξή τους, πάντοτε υπηρετώντας το συμφέρον του πολίτη.
Κλείνοντας την ομιλία του έδωσε την υπόσχεση ότι δεν θα σταματήσει ούτε για μία στιγμή να αγωνίζεται για τον τόπο του. Ο στόχος είναι κοινός: Να φτιάξουμε εμείς την Ελλάδα που θέλουμε. Μία Ελλάδα δίκαιη, χωρίς ρουσφέτια και προνόμια στους ολίγους. Μία Ελλάδα οικονομικά ανεξάρτητη. Μία Ελλάδα δώρο στα παιδιά μας.
Οι δημοσκόποι των Αθηνών, που στις περιφερειακές εκλογές έδειχναν τη Δημοκρατική Συμμαχία ένα κόμμα του 2%, διαψεύστηκαν πανηγυρικά. Η Κρήτη έδωσε το μήνυμα τότε και θα το δώσει και τώρα!
Η Δημοκρατική Συμμαχία θα κάνει και πάλι την έκπληξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια :