Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Ντόρα Μπακογιάννη:"Εμείς δεν μασάμε τα λόγια μας" [video]

«Εμείς δεν μασάμε τα λόγια μας. Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας θα είναι καθαροί στις κουβέντες τους», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΙ εκφράζοντας τη βεβαιότητά της ότι το κόμμα της θα ...

μπει στη Βουλή και θα παίξει ρυθμιστικό ρόλο στις εξελίξεις.
«Η Δημοκρατική Συμμαχία σε όλες τις έρευνες με αναγωγή μπαίνει στη Βουλή. Είναι κοντά στο 3%. Αν θέλει κάποιος να έχει στη Βουλή 10-12 βουλευτές προσθετικά στο φιλοευρωπαϊκό μπλόκ μπορεί να ψηφίσει Δημοκρατική Συμμαχία. Αν μαζέψουν οι άλλοι μικροί ποσοστά όλα αυτά πάνε στο πρώτο κόμμα», ανέφερε η κα Μπακογιάννη η οποία προέβλεψε ότι μετά τις εκλογές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα συγκυβερνήσεων παρόλο που τώρα το κρύβουν.
Παράλληλα αποδοκίμασε τον Αντώνη Σαμαρά που λέει ότι σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας θα οδηγηθεί η χώρα σε νέες εκλογές. «Αυτά είναι τρελά πράγματα. Δεν μπορούμε να ξαναπάμε σε εκλογές», είπε η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία όμως δικαίωσε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι δικαιούται να είναι εκείνος πρωθυπουργός σε περίπτωση που η διαφορά των δύο μεγάλων κομμάτων είναι μεγάλη και όχι, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, τσίμα τσίμα.

Εξάλλου μετά από σχετική ερώτηση είπε πως η πρότασή της με τη ΔΡΑΣΗ του Στέφανου Μάνου ισχύει μέχρι την Παρασκευή παρόλο που εκείνος δεν τη δέχτηκε αν και το συζήτησαν εκτενώς και του εισηγγια ήθηκε συλλογική ηγεσία αλλά και ο κ. Μάνος να είναι η κυβερνητική πρόταση για ενδεχόμενη υπουργική θέση.

«Να σταματήσει η διαδικασία για τα υποβρύχια»

Με αφορμή την προφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου η Ντόρα Μπακογιάννη ζήτησε να σταματήσει άμεσα η διαδικασία για τα υποβρύχια:«Η διαδικασία ανάθεσης των υποβρυχίων δεν ήταν καθαρή. Πρέπει να υπάρξει άμεσα στάση. Να σταματήσει.
Ευθύνες έχει ο δωροδοκούμενος αλλά και ο δωροδοκών. Πρέπει να γίνει ξεκαθάρισμα», είπε συγκεκριμένα και επανέλαβε ότι είναι ανάγκη να καταργηθεί η βουλευτική ασυλία και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.
«Είμαι ευτυχής που δεν τον ψήφισα», συμπλήρωσε κάνοντας λόγο για τραγικό νόμο.
του Νίκου Αρμένη // στο /www.briefingnews.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια :