Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Μπρέιβικ και Μιχαλολιάκος

Ο φασίστας - εγκληματίας Μπρέιβικ
Ξεκίνησε χθες στο Όσλο η δίκη του Άντερς Μπρέιβικ. Του μακελάρη που κατηγορείται ότι σκότωσε συνολικά 77 ανθρώπους τον περασμένο Ιούλιο: 69 στο νησί Ουτόγια και 8 με την βομβιστική επίθεση σε ...


κυβερνητικό κτήριο, στην πρωτεύουσα της χώρας. Στην πλειονότητά τους, τα θύματα ήταν νέα παιδιά.
Την πρώτη μέρα της δίκης, όταν πάνω του ήταν στραμμένα τα βλέμματα όλης της Νορβηγίας και όλου του πολιτισμένου κόσμου, ο Μπρέιβικ την εκμεταλλεύτηκε δεόντως. Με το που αντίκρισε τις οικογένειες των θυμάτων του, επιζήσαντες και δημοσιογράφους, τους χαιρέτησε ναζιστικά (αρχαιοελληνικά, λένε οι Έλληνες ομοϊδεάτες του). Με τόσες κάμερες και φωτογράφους γύρω του, ξέροντας ότι οι εικόνες θα μεταδοθούν παντού, θεώρησε ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή, για να προπαγανδίσει τα ναζιστικά του ιδεώδη.
Λίγο μετά, όταν και προβλήθηκε μια ταινία μίσους, που είχε φτιάξει ο ίδιος, δάκρυσε. Κάποιος μπορεί και να πίστευε ότι το έκανε από τύψεις. Ο δικηγόρος του υπήρξε διαφωτιστικός. «Η εξήγηση οφείλεται εν μέρει (…) στο γεγονός ότι έκανε την πράξη αυτή, την οποία χαρακτηρίζει στυγερή αλλά απαραίτητη, όπως λέει για να σώσει την Ευρώπη από έναν πόλεμο», διευκρίνισε. Ποιος είναι, άραγε ο πόλεμος από τον οποίο «έσωσε την Ευρώπη» ο Μπρέιβικ; Το εξηγεί σε ένα μανιφέστο μίσους που είχε γράψει όταν και μιλάει για «μαρξιστές τυράννους της Ευρώπης». Αλλά και στο δικαστήριο – το οποίο δήλωσε ότι δεν αναγνωρίζει, διότι θεωρεί τον εαυτό του «ανώτατο στρατιωτικό διοικητή» - «κατονόμασε» τους εχθρούς της Ευρώπης, λέγοντας ότι «λαμβάνετε εντολές από πολιτικά κόμματα που υποστηρίζουν την πολυπολιτισμικότητα».
Μάλιστα. Αυτό το «είστε εχθροί της Ευρώπης, διότι υποστηρίζετε την πολυπολιτισμικότητα», το «προσάπτει» στα ελληνικά πολιτικά κόμματα και ο Μιχαλολιάκος. Ακόμα και για «μαρξιστές τυράννους» έχει μιλήσει. Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, όταν του δοθεί η ευκαιρία, δεν τη χάνει και χαιρετάει και αυτός ναζιστικά. Πρέπει να του «αναγνωριστεί», και η γνήσια λατρεία του προς τον Χίτλερ, διότι ο χαιρετισμός του είναι πιστή αντιγραφή του «Fuhrer» και όχι κάποια μοντέρνα μορφή, όπως αυτή του Μπρέιβικ. Ποιος ξεχνάει, άλλωστε, τον ναζιστικό του χαιρετισμό, την πρώτη φορά που βρέθηκε ως μέλος (!) του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων. Είδε κάμερες, δημοσιογράφους, μυρίστηκε δημοσιότητα και του βγήκε από μέσα του ο Χίτλερ. Ως τώρα, ο Μιχαλολιάκος, δεν έχει κατηγορηθεί για φόνο αλλά αρκετοί ακτιβιστές του, είτε έχουν καταδικαστεί, είτε είναι κατηγορούμενοι για βαριές σωματικές βλάβες και επιθέσεις μίσους.
Η πιθανότητα να δούμε στην Ολομέλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, στο Ναό της Δημοκρατίας, όπως συνηθίζουμε να λέμε τη Βουλή, τον αρχηγό των Ελλήνων νεοναζί, να χαιρετάει Χιτλερικά, πρέπει να είναι αρκετή για να κάνει πολλούς να ξανασκεφτούν, πριν αποφασίσουν να ψηφίσουν «από αντίδραση» την Χρυσή Αυγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :