Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Το σύνδρομο «Βορίδης Μαυρογιαλούρος»

του Γιώργου Παπαχρήστου
Στην πολιτική, συμβαίνει ό,τι και στην καθημερινότητα. Είναι να μην πάρουν τα μυαλά σου αέρα. Μετά δύσκολα να σε συγκρατήσει κάτι. Είσαι ικανός για τα πιο απίθανα. Ο Μάκης Βορίδης την ...


πάτησε κάπως έτσι. Στην ποδιά του σφάχτηκαν παλικάρια όπως ο Σαμαράς με τον Καρατζαφέρη και στο τέλος τον κέρδισε ο πρώτος.
Σχεδόν ταυτόχρονα ήρθε και ο ορυμαγδός των δημοσιευμάτων για το πόσο «χαρισματικός» είναι, πόσο «ευφραδής», οξυδερκής, ευφυολόγος κ.λπ. Υπερακόντισαν και μερικοί ότι «αυτός είναι ο επόμενος αρχηγός της παράταξης», και αυτό ήταν.
Ο άνθρωπος πήρε την... πάνω βόλτα και άντε τώρα να προσγειωθεί. Προχθές είπε ότι αυτός «δεν θα επιτρέψει» να γίνει το κέντρο αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα – αυτός που όσο ήταν στον ΛΑΟΣ έκανε αγώνα για τη «σιδηρά» αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.
Χθες, στην ίδια λογική ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτρέψει να ιδιωτικοποιηθούν οι αστικές συγκοινωνίες – παρά τις προ τριημέρου σχετικές εξαγγελίες του αρχηγού του Αντώνη Σαμαρά – γιατί αν είσαι υποψήφιος και έχεις μαζί σου τα συνδικάτα δεν έχεις να φοβάσαι τίποτε. Και έχει προηγηθεί η προσπάθειά του να κρατήσει το επάγγελμα των ταξιτζήδων κλειστό, να ανακόψει τη διαδικασία ανοίγματος του επαγγέλματος των ιδιοκτητών φορτηγών κ.ο.κ.
Σήμερα, ο κ. Βορίδης σίγουρα θα ανακαλύψει κάτι άλλο για να κάνει δηλωτική την παρουσία του, αύριο άλλο και μεθαύριο επίσης. Και πάει λέγοντας. Διότι είναι τον νέο πολιτικό να μην τον χτυπήσει το σύνδρομο «Μαυρογιαλούρος». Αν τον προσβάλει, μετά δεν (συμ)μαζεύεται με τίποτα

Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :