Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Στη Γερμανία συλλαμβάνουν νεοναζί, στην Ελλάδα τους ψηφίζουν

Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε χθες μέλη μιας νεοναζιστικής ομάδας που όπως ανέφερε ήταν ενεργή εντός ενός ακροδεξιού κόμματος. Τρεις άνδρες τέθηκαν υπό κράτηση, ενώ ...


κατασχέθηκε οπλισμός στην διάρκεια εφόδων που έκανε η αστυνομία το ξημέρωμα.
Πάνω από 100 αστυνομικοί έκαναν έρευνες σε 20 κατοικίες σε τέσσερις τοποθεσίες, ανάμεσά τους και στην πόλη Ντίσελντορφ της δυτικής Γερμανίας.
Η ομάδα, η οποία αυτοαποκαλείται Freundeskreis Rade, σχετίζεται με μια βίαιη νεοναζιστική παράταξη, τους Αυτόνομους Εθνικιστές, η οποία έχει λάβει μέρος σε ταραχές και συγκρούσεις με αριστεριστές.

Οι τρεις συλληφθέντες είναι από 18 ως 20 ετών. Αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σύσταση και συμμορία. Η αστυνομία ανέκρινε άλλα 15 πρόσωπα στην διάρκεια των εφόδων που έκανε. Η ομάδα συνολικά αριθμεί 20 ως 25 μέλη, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ένας από τους άνδρες που υποβλήθηκαν σε ερωτήσεις είναι μέλος δημοτικού συμβουλίου, εκλεγμένος με ένα περιφερειακό ακροδεξιό κόμμα, το Pro NRW, που βρίσκεται σε προεκλογική εκστρατεία για τις πολιτειακές εκλογές στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία τον επόμενο μήνα.

Δεν βρέθηκαν στοιχεία που να καταδεικνύουν οικονομικές σχέσεις ανάμεσα στη νεοναζιστική ομάδα και το Pro NRW, που τάσσεται εναντίον της μετανάστευσης και των Μουσουλμάνων, δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας στην Κολονία, Βόλφγκανγκ Άλμπερς. «Μπορείτε να δείτε ότι ήταν επικίνδυνοι», πρόσθεσε, δείχνοντας στους δημοσιογράφους πιστόλια και μαχαίρια τα οποία κατασχέθηκαν.

Οι αρχές στη Γερμανία έχουν εντείνει τις έρευνες στους κύκλους των νεοναζί μετά την αποκάλυψη μιας ως τότε άγνωστης ομάδας, της NSU, τον περασμένο Νοέμβριο, εξαιτίας του θανάτου δύο εκ των τριών μελών της.Η NSU, που είχαν σχηματίσει έφηβοι νεοναζί στα τέλη της δεκαετίας του 1990, φέρεται να διέπραξε τις δολοφονίες εννέα μεταναστών και μιας αστυνομικίνας από το 2000 ως το 2007.

Πηγή : Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια :