Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Πρωτοπορούν τα Χανιά. Μαζεύουν υπογραφές για να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Υπογραφές προκειμένου να κλείσουν τα πολιτικό γραφείο της Χρυσής Αυγής στα Χανιά συγκεντρώνει η Κίνησης "Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή". 
Η κίνηση εξέδωσε ψήφισμα ενώ σε ...


ανακοίνωσή της αναφέρει ότι έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες απο 1.000 υπογραφές Χανιωτών μεταξύ των οποίων μελών ΔΣ σωματείων εργαζομένων και περιφερειακών συμβούλων
Στο ψήφισμα της Κίνησης αναφέρεται:
"Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής άνοιξαν «γραφεία» στην οδό Τζανακάκη. Είναι μια πρόκληση για τα δημοκρατικά αισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Χανιωτών. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στους νοσταλγούς του Χίτλερ, του Μεταξά και του Παπαδόπουλου, να έχουν μια σφηγγοφωλιά στο κέντρο της πόλης για να εξαπολύουν τις επιθέσεις τους απέναντι σε μετανάστες, στις φοιτητικές και μαθητικές καταλήψεις, σε κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας, σε οποιοδήποτε δεν χωράει στα αρρωστημένα τους πρότυπα. Δεν θα τους αφήσουμε να εκμεταλλευτούν τις δημοκρατικές κατακτήσεις που κερδίθηκαν με τους αγώνες και το αίμα του λαού, προκειμένου να τις διαλύσουν! Ο φύρερ της Χρυσής Αυγής Μιχαλολιάκος έδειξε τα χιτλερικά του αισθήματα χαιρετώντας ναζιστικά μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας και αποχωρώντας όταν κράτησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αγωνιστή Απόστολου Σάντα, του αγωνιστή της Αντίστασης που μαζί με τον Μανώλη Γλέζο κατέβασε τη ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη!

Δεν θα επιτρέψουμε να έχουν «γραφεία» οι απόγονοι των δωσίλογων στον τόπο που έδωσε πολύ αίμα στον αγώνα ενάντια στο Φασισμό με το Μάλεμε, το Κοντομαρί, την Κάντανο, το Κουστογέρακο και τόσα άλλα μαρτυρικά μέρη Αντίστασης. Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τα μαθητικά συμβούλια, όλους τους μαζικούς φορείς της πόλης να πάρουν ξεκάθαρη θέση για να κλείσει το άντρο των νεοναζί."

Δεν υπάρχουν σχόλια :