Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Ποιος φταίει που ματαιώθηκε η επίσκεψη Πούτιν στο Άγιον Όρος; Ο Δήμας ή μήπως ο Σαμαράς;

Θυμάστε τους πανηγυρισμούς δεξιών εφημερίδων και blogs για την «επίσκεψη Πούτιν στο Άγιον Όρος»; 
Έχει την τιμητική του ο Πούτιν στα δεξιά ιστολόγια επειδή πρώτον υποτίθεται ότι ο Αντώνης έχει πολύ μεγάλα μέσα στο ...


Κρεμλίνο και δεύτερον διαρρέεται από ρωσικής πλευράς ότι θα μας δώσει 200 δισεκατομμύρια ευρώ! Μάλλον τζάμπα και βερεσέ για να δέσει η επιτυχία, άντε να τους δώσουμε κανά λιμάνι. Οπότε δεν υπάρχει ανάγκη ούτε για μεταρρυθμίσεις, ούτε για λιτότητα. Θα μας τα δώσει ο Βλαδίμηρος, θα ξεχρεώσουμε το 4ο Ράιχ και μετά ούτε γάτα, ούτε ζημιά και δεν θα χρωστάμε πουθενά! Πασάδες θα ζούμε!
Τελικά όμως η πολυσυζητημένη επίσκεψη του σωτήρα Βλαδίμηρου ανεβλήθη για φαινομενικά άγνωστους λόγους! 
Φαίνεται πως στην αλληλογραφία που ορίζεται από το πρωτόκολλο μεταξύ των δύο κρατών η απάντηση των ελληνικών αρμόδιων υπηρεσιών στο αίτημα του Κρεμλίνου ήταν ευγενικά αποτρεπτική με το πρόσχημα ότι την περίοδο του Πάσχα ο κρατικός μηχανισμός θα βρίσκεται σε... άδεια. Δικαιολογίες θα μου πείτε. 
Σίγουρα κάποιο παιχνίδι παίζουν ο Δήμας και ο αρχηγός του ο Σαμαράς! Κάποιες πιέσεις δέχτηκαν και αρνήθηκαν να δώσουν άδεια εισόδου παραμονής στον Πούτιν! Τα μεγάλα μέσα στο Κρεμλίνο, δεν έπιασαν.
Στο παρασκήνιο διαδίδουν ότι υπάρχει σχέδιο των Ρώσων για γενναίες οικονομικές ενισχύσεις προς τα μοναστήρια ενώ φαίνεται πως ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος ετοιμάζει «απόβαση» 500 μοναχών που θα ενισχύσουν το δυναμικό των μονών.
Κινήσεις που προβληματίζουν ιδιαίτερα τον αμερικάνικο παράγοντα, πολλές ευρωπαϊκές χώρες, το ΝΑΤΟ αλλά και το Οικουμενικό Πατριαρχείο που πίεσαν να μην δοθεί άδεια στον Πούτιν! Όπως και έγινε με την πρώτη πίεση στον ΥΠΕΞ Σταύρο Δήμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια :