Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Κατερίνα Καβέτσου:"Πήρα την απόφαση να είμαι υποψήφια ..."

Κατερίνα Καβέτσου:
"Πήρα την απόφαση να είμαι υποψήφια σε αυτή τη δύσκολη χρονικά συγκυρία γιατί βρήκα τον κατάλληλο χώρο για να το κάνω. 
Μέσα από αυτό το νέο πολιτικό περιβάλλον της ...


Δημοκρατικής Συμμαχίας μπορώ να μοιραστώ τα πιστεύω και τις ελπίδες μου" ...

Λίγα λόγια για να συστηθούμε:
Προτεραιότητα ενός νέου ανθρώπου που θέλει να ασχοληθεί αυτή την κρίσιμη στιγμή με την πολιτική είναι να καταφέρει να αφουγκραστεί την καθημερινότητα μιας ταλαιπωρημένης από υποσχέσεις κοινωνίας. 
Να πιάσει τον σφυγμό της και να αποκωδικοποιήσει τα μηνύματα της σκύβοντας πάνω από τα προβλήματα και τις ανησυχίες της. Στόχος θα είναι να δώσει λύσεις, σταματώντας τις ουτοπικές υποσχέσεις που η κοινωνία έχει συνηθίσει να ακούει μέχρι σήμερα, ενώ απώτερος σκοπός θα πρέπει να είναι η εύρεση οριστικής λύσης σε προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες στην καθημερινότητά τους.

Πήρα την απόφαση να είμαι υποψήφια σε αυτή τη δύσκολη χρονικά συγκυρία γιατί βρήκα τον κατάλληλο χώρο για να το κάνω. 
Μέσα από αυτό το νέο πολιτικό περιβάλλον της  Δημοκρατικής Συμμαχίας  μπορώ να μοιραστώ τα πιστεύω και τις ελπίδες μου με πολίτες που είναι έτοιμοι να διαφοροποιηθούν ιδεολογικά έχοντας ως κοινό παρονομαστή μία στρατηγική ανατροπής στην πράξη. 
Η σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες είναι αυτή που θέλουμε να κτίσουμε δίνοντας με τις θέσεις μας και τις απόψεις μας μία σαφή πολιτική ταυτότητα που δεν θα συσχετίζεται με καμία άλλη.

Η Δημοκρατική Συμμαχία είναι ένας φιλόξενος χώρος που έχει αρχές, αξίες και νέα πρόσωπα με πολιτικό λόγο. Είναι ένας χώρος που έχει θέσει τον πήχη αρκετά ψηλά βάζοντας ως αρχικό της σκοπό να γίνουν αποτελεσματικά και σε βάθος, οι μεταρρυθμίσεις και οι τομές που απαιτούνται ώστε η Ελλάδα να βγει από την κρίση και να προχωρήσει ως μια ισότιμη χώρα μέσα στην κοινότητα της ευρωπαϊκής ένωσης.

Η προτροπή του Ιδρυτικού της Συνεδρίου «Ανατροπή στην πράξη», είναι ο λόγος που εμπνέει όλους τους ανθρώπους που θέλουν να συμπορευτούν μαζί της, είναι ο λόγος που ενέπνευσε και εμένα. Μέσα από ένα τέτοιο πρίσμα, το πρίσμα της ανατροπής, θέλω να πορευτώ και εγώ υπηρετώντας την Συμμαχία και εξυπηρετώντας τον ελληνικό λαό. Μια ανατροπή που θα προκύψει μέσα από μία πορεία εθνικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης. Μια ανατροπή που θα επέλθει σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις δομές και θα προκαλέσει την εξάλειψη των αδιέξοδων νοοτροπιών και των χρόνιων αντιλήψεων.

Όλα αυτά θα προφανώς και θα προκύψουν από την αναπόφευκτη σύγκρουση με τις  κατεστημένες πρακτικές των παραδοσιακών κομμάτων, της πολιτικής ιδεολογίας που δεν έχει σχέδιο, του κρατισμού που χωρίς όρια φορτώνει με δανεικά τις επόμενες γενιές. Γενιές που θα πρέπει να μεγαλώσουν με ρεαλιστικά εφαρμόσιμες λύσεις μέσα από σαρωτικές αλλαγές και ριζικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται ο τόπος. 
Η Δημοκρατική Συμμαχία είναι η απάντηση σε όλους αυτούς που υποσυνείδητα ζητούν να μην αλλάξει τίποτα. Είναι η ανάγκη που έχουμε για να δράσουμε με αποφασιστικότητα και με δυναμισμό, προκειμένου να περάσουμε σε μία πορεία που θα μας φέρει μακριά από το αδιέξοδο και την κρίση.

Η Δημοκρατική Συμμαχία είναι ένας πολιτικός φορέας που αντιπαθεί τον λαϊκισμό και που σαν ουσιαστικό στόχο έχει να συνδυάσει την πολιτική με την κοινωνική ευαισθησία. Έχουμε αποφασίσει πως θα πρέπει να ανοίξουμε καινούριους δρόμους στην Ελλάδα. Πάντα με σεβασμό στη δημοκρατία γεγονός που απορρίπτει τον κομματισμό και τις πελατειακές σχέσεις. Μια φρέσκια πολιτική δύναμη για την Ελλάδα που είναι αποφασισμένη όχι μόνο να κερδίσει τις εντυπώσεις αλλά και να το αποδείξει με πράξεις.

Θα πρέπει όλοι εμείς αυτή την κρίσιμη στιγμή να είμαστε έτοιμοι έτσι ώστε να αντιληφθούμε τη διαφορά, να είμαστε έτοιμοι να εντοπίσουμε το καινούργιο, να αναγνωρίσουμε την αλλαγή για να δημιουργήσουμε ένα νέο ξεκίνημα.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Η Κατερίνα Καβέτσου γεννήθηκε στις 21 Απριλίου 1980 στην Αθήνα  και σπούδασε Ευρωπαϊκό και Διεθνές Οικονομικό Δίκαιο στα Πανεπιστήμια του Warwick, του Kent και στο Πανεπιστήμιο του London Metropolitan. Επιπλέον ειδικεύτηκε στις πολιτικές επιστήμες στο University of Tufts.
Σήμερα διατηρεί το δικό της δικηγορικό γραφείο που διαχειρίζεται υποθέσεις Εμπορικού και Οικονομικού Δικαίου, καθώς επίσης και του Ποινικού κώδικα.
Έχει εργαστεί σε μεγάλα δικηγορικά γραφεία από το 2005 έως το 2008, με ειδίκευση στο Αστικό και Εμπορικό, καθώς και στο Ποινικό, Ευρωπαϊκό και Διοικητικό Δίκαιο, ενώ νωρίτερα, το 2004 εργάστηκε στο γραφείου του Επιτρόπου Σταύρου Δήμα, στον τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Απασχόλησης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων.
Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά Και Ιταλικά άπταιστα.

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Κατερίνα.
Η πιο σωστή επιλογή!