Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Μπέρδεψε τις Συμμαχίες ο κ. Στέφανος Μάνος ...

Μπέρδεψε τις Συμμαχίες ο κ. Στέφανος Μάνος. Ο πρόεδρος της Δράσης, αντί να συμμετάσχει στις εκλογές σε συνεργασία με την «Δημοκρατική Συμμαχία» της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη αποφάσισε να ...


συνεργαστεί με την «Φιλελεύθερη Συμμαχία του κ. Γρηγόρη Βαλλιανάτου. 
Ο κ. Βαλλιανάτος έχει αξιόλογες ιδέες και έχει υπάρξει σύμβουλος του κ. Γ. Παπανδρέου σε πολλές φάσεις της πολιτικής του διαδρομής. 
Ωστόσο, κάποιοι λένε ότι ο κ. Μάνος προτίμησε τον Γρηγόρη, όχι τόσο για τις ικανότητές του, αλλά γιατί μπροστά στον Γρηγόρη αισθάνεται όπως η Ντόρα μπροστά στον ίδιο. Αισθάνεται δηλαδή ο κ. Μάνος ότι η Δράση είναι το «μεγάλο κόμμα» της συνεργασίας αφού αντιπροσωπεύει ένα πολύ μεγαλύτερο εκλογικό μέγεθος.
Μου λένε ότι ο λόγος που ο κ. Μάνος έπαψε να σκέφτεται τη συνεργασία με την κυρία Μπακογιάννη είναι γιατί απορρίφθηκε το αίτημά του να ηγείται εκείνος του κοινού σχήματος. 
Σίγουρα πρόκειται για εξαιρετικό δείγμα τραγικής ειρωνείας να βλέπει κανείς έναν ξεχωριστό πολιτικό όπως ο κ. Μάνος, ο οποίος διατυμπανίζει διαρκώς την ανάγκη συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων να είναι ο τελευταίος που μπορεί να δώσει το παράδειγμα. 
Μια συνεργασία με την Ντόρα θα εξασφάλιζε ότι και οι δύο θα εκλέγονταν στην Βουλή ενώ τώρα το πιθανότερο είναι ότι η Ντόρα θα δυσκολευτεί για να τα καταφέρει και ο κ. Μάνος θα παραμείνει στην θέση του ευφυούς σχολιαστή των καναλιών. 
Κοντολογίς, έχει τύχη μια χώρα όπου ακόμα και ένας πολιτικός όπως κ. Μάνος θυσιάζει το ενδεχόμενο να εκλεγεί βουλευτής για να παραμείνει εξωκοινοβουλευτικός πρόεδρος του εαυτού του;

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Ορθός ο προβληματισμός.

Δυστυχώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να παραμείνει και η Δημοκρατική Συμμαχία και η Δράση εκτός Βουλής.

'Ομως αυτό που αναφέρεται στο άρθρο δεν είναι ορθό.

Ο κύριος Μάνος ουδέποτε έθεσε ζήτημα να τεθεί επικεφαλής αυτός ενός συνασπισμού.

Αυτό το οποίο τέθηκε σαν ζήτημα και νομίζω οτι θα ήταν και το σωστό, ήταν να τεθεί επικεφαλής αυτού του συνασπισμού ( στον οποίο θα ήταν χρήσιμο να μετάσχει και η Δημιουργία Ξανά του κυρίου Τζήμερου και στον οποίο ασφαλώς δε θα διαλυόντουσαν οι σχηματισμοί οι οποίοι θα τον απάρτιζαν προκειμένου να σχηματισθεί ένας καινούργιος ), ένα τρίτο πρόσωπο κοινής αποδοχής, αναγνωρίσιμο,΄όχι απαραίτητα "ατόφιο" φιλελεύθερο, με ικανότητα συσπείρωσης και πέραν του αυτού καθεαυτού φιλελεύθερου χώρου, κάτι το οποίο απορρίφθηκε από την κυρία Μπακογιάννη.

Μακάρι έστω και την τελευταία στιγμή, να γίνει το μεγάλο βήμα για την ενιαία κάθοδο στις εκλογές.

Ας πιέσουν όσοι μπορούν.

Ηλίας

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πιστευω οτι είναι καλύτερα που δεν συνεργαστηκαμε γιατί θα συμβιβαζόμασταν με τις απόψεις του Μανου και αν είχαμε διαφοροποιήσεις θα έπρεπε συνέχεια να απολογούμαστε γι' αυτό, και στο τέλος θα γινόμασταν ενα κόμμα κολοτουμπας...

Είναι καλύτερα για τη Δημοκρατική Συμμαχία να παραμείνει όπως είναι τώρα και να εχει ενα σταθερό λόγο που να δημιουργεί εμπιστοσύνη στους πολίτες και οχι σύγχυση όπως έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν τα 2 μεγάλα κόμματα.

Πιστεύω ότι η Δημοκρατική Συμμαχία θα μπει στη βουλή γιατί οι δημοσκοπήσεις δεν περιλαμβάνουν τη δυναμική που έχει το κόμμα στη Κρήτη και επίσης πιστεύω οτι στο τέλος αρκετοί πολίτες που είναι υπέρ των μεταρρυθμίσεων θα προτιμήσουν να ψηφίσουν ένα κόμμα που έχει πιθανότητες να μπει στη βουλή παρά ένα που δεν έχει.