Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Λόγω της αυτοκτονίας ανεβλήθη η κονσέρβα συνέντευξη του Σαμαρά στον Πρετεντέρη

Τις συνεντεύξεις ξεκίνησε ο Σαμαράς. Γιατί όμως αρνείται τις live εμφανίσεις; Επιμένει στο προκάτ! 
Τι φοβάται το επιτελείο του; 
Τις γκάφες του Αντώνη ή το ξεγύμνωμα του Αρχηγού; 
Αφού τον ξέρουμε και μας ξέρει! Η τελευταία του συνέντευξη με τον ...


Πρετεντέρη ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, αμέσως μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Παρά ταύτα ανεβλήθη για αύριο διότι θεωρήθηκε από το επιτελείο του, ότι o αρχικός σχεδιασμός δεν συμβάδιζε με τα τελευταία γεγονότα. Σκοπός της συνέντευξης ήταν να βγει ο εθνοσωτήριος ρόλος του Ηγέτη:"πως θα σωθεί η Ελλάδα χωρίς να έχει σκληρά ηγετικά χαρακτηριστικά ο Σαμαράς"; 
Ο κύριος λόγος πάντως της αναβολής ήταν η αυτοκτονία του φαρμακοποιού, που άλλαξε και τα δεδομένα της συνέντευξης. 
Δεν θα βγει τόσο πολύ ο μεσσιανικός ρόλος του Αντώνη με την κοινωνία παγωμένη και σοκαρισμένη από ένα τόσο συγκλονιστικό γεγονός! 
Δεν γίνεται ο Αντώνης να πουλήσει ελπίδα και σωτηρία με τον ηγεμονισμό του σε πρώτο πλάνο, τη στιγμή που αυτοκτονούν άνθρωποι στο δρόμο και ο Αντώνης έχει τεράστιο και διαχρονικό μερίδιο ευθυνών. 
Αυτός και οι δικοί του σταμάτησαν τις μεταρρυθμίσεις, τότε το 1993 και στη συνέχεια! 
Βέβαια με το τυχαίο γεγονός της αυτοκτονίας θεωρήθηκε απαραίτητη η  επιδιόρθωση των κειμένων και του … στεντόρειου ύφους που απαιτείται τέτοιες στιγμές να έχει ο Ηγεμόνας. Αποφασίστηκε η παρεμβολή στον λόγο του, των αντίστοιχων «ανθρώπινων χαρακτηριστικών» που πρέπει να έχει τέτοιες στιγμές ένας υποψήφιος πρωθυπουργός, μεγάλου βεληνεκούς! 
Την τελευταία στιγμή δηλαδή θεωρήθηκε από την Συγγρού ότι ναι μεν πρέπει να δείχνει σκληρός ο Αντώνης αλλά χρειάζονται στιγμές «μελοδραματικές», χωρίς να μειώνεται η αποφασιστικότητα που έχει και η αριστοκρατική του καταγωγή! 
Η αυτοκτονία, τους χάλασε τον πρώτο «σκληρό» σχεδιασμό. 
Το κακό είναι ότι όσο ηγεμονισμό και να πουλήσει, στο βρόντο θα πάει η τόσο καλά προσχεδιασμένη συνέντευξη, γιατί οι ζωές που χάνονται, δεν γυρίζουν πίσω. 
Ο Αντώνης πουλάει μια εικόνα σωτήρα. Ποτέ όμως δεν θα γίνει πραγματικά, γιατί η Ιστορία τον έχει ήδη κατατάξει στους Ολετήρες του Έθνους … 
Όλοι ξέρουμε ότι η δεύτερη ευκαιρία που επιζητά, μόνο ως τραγωδία μπορεί να καταλήξει. Και το θύμα θα είναι ολόκληρος ο ελληνικός λαός, αυτή τη φορά!

Δεν υπάρχουν σχόλια :