Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

«Πράσινοι» και «γαλάζιοι» Φωτόπουλοι

Ο κ. Νικ. Κακαβάς, είναι πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων. Μιας ακόμη Ομοσπονδίας που επέλεξε τις παραμονές του Πάσχα για να ...

διεκδικήσει υπερωρίες που δεν έχουν καταβληθεί από τον Οκτώβριο.
Μίλησε χθες στην BHMA FM και ερωτήθηκε γιατί επέλεξαν το Πάσχα να απεργήσουν οι υπάλληλοι που είναι υπεύθυνοι για τα αμνοερίφια, τις φράουλες και τα λαχανικά που θα κυκλοφορήσουν στην πασχαλινή αγορά.

«Δώδεκα χρόνια μου κάνουν την ίδια ερώτηση. Την επόμενη φορά θα κοιτάξω να κάνω μια αίτηση προς του υπουργούς και στα ΜΜΕ να μου πούνε πότε να κάνω απεργία», απάντησε ο συνδικαλιστής που εκλέγεται με την υποστήριξη της Ν.Δ.

Προσέξτε τις προκύπτει από την απάντησή του: Πρώτον ο κ. Κακαβάς απεργεί κάθε χρόνο με την ομοσπονδία του όταν πλησιάζει το Πάσχα, επί δώδεκα χρόνια!

Απεργούσε κι όταν το δημόσιο πλήρωνε κανονικά τα πάντα, προφανώς για να διεκδικεί ακόμη περισσότερα. Και θεωρεί ότι δεν χρειάζεται να λογοδοτήσει σε κανέναν, παρά μόνο στους ψηφοφόρους του που τον εκλέγουν επειδή έχει βρει τον τρόπο να «κουμαντάρει» όλες ανεξαιρέτως τις κυβερνήσεις.

Με τον ίδια λογική, απεργούν κάθε χρόνο το Πάσχα και τον Αύγουστο οι ναυτεργάτες, κάθε Χριστούγεννα οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, σε κάθε γιορτή οι σκουπιδιάρηδες, σε κάθε καύσωνα η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και σε κάθε προεκλογική περίοδο οι βενζινοπώλες.

Η σωτηρία της χώρας εξαρτάται πλέον από τους «πράσινους» και τους «γαλάζιους» Φωτόπουλους και Κακαβάδες, στους οποίους το πολιτικό σύστημα εξακολουθεί να χαρίζεται και να τους υπηρετεί, χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι δυσανασχετούν όλο και περισσότερο με τις υπόγειες συνεννοήσεις τους οι πολίτες.

Αυτή θα είναι και η μεγαλύτερη πρόκληση της νέας κυβέρνησης μετά τις εκλογές. Ή θα τολμήσει επιτέλους να τους αντιμετωπίσει και να τους προειδοποιήσει ότι τα πράγματα άλλαξαν, ή διαφορετικά, μια ωραία ημέρα θα τους ισοπεδώσει όλους μαζί, η οργή της κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :