Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Αποκλείεται η Ντόρα Μπακογιάννη να γυρίσει στη Νέα Δημοκρατία ...

Υπάρχει μια διάχυτη φημολογία περί δήθεν επιστροφής της Ντόρας στη Νέα Δημοκρατία. 
Φαίνεται ότι στην κάτω Συγγρού ζορίζονται με τα ευρήματα των κατά παραγγελία δημοσκοπήσεων και ...


ρίχνονται στη μάχη των φημών μπας και σώσουν αυτά που δεν σώζονται.
Σε κάθε περίπτωση, είναι καλό να έχουμε μια ρεαλιστική εκτίμηση των πραγμάτων, για να μην μπερδεύεται κι ο κόσμος. Ας δούμε λοιπόν γιατί αποκλείεται να γυρίσει η Ντόρα στη ΝΔ:
  • 1)Διότι δεν έφυγε. Την έδιωξαν. Άρα θα πρέπει κάποιος να τη φωνάξει πίσω. Πιστεύει κανείς ότι ο Σαμαράς θα ζητούσε την επιστροφή της Ντόρας;
  • 2)Ακόμα κι αν της το ζητούσαν, δεν θα πήγαινε γιατί δεν έχει καμιά σχέση η τωρινή ΝΔ με την πάλαι ποτέ μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη. Η ΝΔ έχει μετατραπεί από κόμμα αρχών σε κόμμα αρχηγών και αρχηγίσκων. Από κόμμα ιδεών σε κόμμα ιδεοληψιών. Από κόμμα που υπερασπιζόταν την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας σε κόμμα που την υπονόμευσε για μικροκομματικούς λόγους. Από κόμμα που εμπέδωσε τη δημοκρατική νομιμότητα στη χώρα, σε κόμμα που εξέθρεψε ακροδεξιά στοιχεία και τους έδωσε και λόγο στη λήψη αποφάσεων.
  • 3)Διότι αν κάτι χαρακτηρίζει την πολιτική πορεία της Ντόρας είναι η συνέπεια λόγων και έργων. Ενώ αν κάτι χαρακτηρίζει τη σημερινή ΝΔ είναι η ανακολουθία λόγων και έργων του αρχηγού της. 
Η Ντόρα στήριξε με προσωπικό κόστος τη σωτηρία της χώρας, όταν η ΝΔ ανέβαινε στα κάγκελα του αντιμνημονιακού αγώνα.
Η Ντόρα επί 2 χρόνια πάλευε στην Ευρώπη συζητώντας εναλλακτικές προτάσεις για τη βελτίωση του Μνημονίου, όταν ο κ. Σαμαράς έκανε επίδειξη ανευθυνότητας, υποσχόμενος μηδενισμό ελλειμμάτων, χωρίς θυσίες. 
Τώρα που ο κ. Σαμαράς προσγειώθηκε ανώμαλα από την ίδια την πραγματικότητα, «ανένηψε», στηρίζοντας το επαχθέστερο 2ο Μνημόνιο. 
Επί 2 χρόνια πυροβολούσε το πόδι του, πιστεύοντας αφελώς ότι δεν θα το χάσει. Και τώρα που συνέβη το ατύχημα, κάνει πως δεν καταλαβαίνει.

Περαστικά…

Δεν υπάρχουν σχόλια :