Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Τί απαντούν τα κόμματα της Αριστεράς στο πως θα βγούμε από την κρίση!

του Αντώνη Κρούστη
ΚΚΕ. «Με όπλο τη ψήφο του λαού , να αποδυναμωθούν τα 2 κόμματα εξουσίας και να ενισχύσουν το ΚΚΕ . Έτσι θα δημιουργηθούν οιπροϋποθέσεις να ανατραπεί το ...


πολιτικό σύστημα από το λαϊκό κίνημα.» «Να αποδεσμευτούμε από την ΕΕ το ΝΑΤΟ , το ΕΥΡΩ και να αρνηθούμε μονομερώς κάθε χρέος.»
Και στην ερώτηση , με ποιους θα συνεργαστείτε στο διεθνές παγκοσμοιοποιημενο περιβάλλον η απάντηση της Κας Παπαρήγα στον Αλ. Παπαχελα στις 26/3/2012 ήταν, «όταν θα υπάρχει λαϊκή εξουσία στην Ελλάδα, εσείς τι νομίζετε ότι δεν θα έχουν δημιουργηθεί κοινωνικές τάσεις και στην Ευρώπη;»
ΣΥΡΙΖΑ. « Να μείνουμε στο Ευρώ και στην Ευρώπη γιατί η παραμονή μας είναι όπλο πίεσης για την αντιμετώπιση της κρίσης και επαναδιαπραγμάτευσης του δημοσίου χρέους»
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου κου Φελεκη προς τον Κο Τσιπρα,(26/3/2012)Πως θα κάνετε το διεθνές τραπεζικό κεφάλαιο να συγκληθεί εκ νέου για να επαναδιαπραγματευθεί ένα νέο κούρεμα του χρέους; απάντησε, «θα αρνηθούμε κάθε πληρωμή χρέους και θα διεκδικήσουμε πάγωμα του χρέους για 5 χρόνια και όταν η χώρα θα αρχίσει να αναπτύσσεται θα μπει
μια ρήτρα που θα αποπληρώνει τα χρέη από τα περίσσια της ανάπτυξης»
ΔΗΜ.ΑΡ. « Είμαστε υπέρ της Ευρώπης ,υπέρ του Ευρώ, συμφωνούμε με την αναδιάρθρωση του χρέους ,θέλουμε τα χρήματα της Τρόικα ,αλλά διαφωνούμε με την δανειακή σύμβαση»
Αυτά συμβαίνουν, όταν η ουτοπία γεννά ονειροπόλους, η πλάνη πλανεμένους , ο λαϊκισμός ανεύθυνους πολίτες και η στατιστική 1 στους 2 να δηλώνει στην Ελλάδα ότι είναι αριστερός.

ΚΡΟΥΣΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

5 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Και τι θα κανει η ΔΗΣΥ "για την κριση": Μισθοί 150 ευρώ, φτωχεια, μιζερια, ανηθικότητα- και λίγοι ζαμπλουτοι μαφιόζοι. Συνταγή Βουλγαρίας.

Ανώνυμος είπε...

Ο σοσιαλισμός με δανεικά που μας πρότεινε τοσα χρόνια η αριστερά και η κεντροαριστερα μας οδήγησε σε μισθούς βουλγαριας. Αμα ακούγατε τον Μητσοτάκη οταν έλεγε οτι δε πρέπει να ζούμε πανω απο τις δυνάμεις μας και να μην αφήνουμε το κράτος να κανει τον επιχειρηματία και να περιορίζει την ιδιωτική πρωτοβουλία, σημερα οι μισθοί θα ηταν υψηλότεροι και οχι μονο δε θα ζητιανεύαμε για δανεικά αλλα αντίθετα θα δανείζαμε και άλλες χώρες.

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει "σοσιαλισμός με δανεικά". Αυτά τα λένε οι νεοφιλελευθεροι του μητσοτακέικου με τα θαλασσοδάνεια, που χάριζαν τους φόρους μας στους αφορολόγητους μπατζανακηδες-κεφαλαιοκράτες. Αυτοί που τσέπωναν μίζες από τη ζήμενς για να υπογράφουν συμβάσεις που ζημείωναν το δημόσιο.

Υπάρχει δικαιη κατανομή του πλούτου. Τα λεφτά μας πίσω!

ΥΓ. Πόσους "τεμπέληδες" έχει διορίσει το μητσοτακέικο στο δημόσιο; Έχουμε ακριβη αριθμό;

Ανώνυμος είπε...

Τα κόμματα της αριστεράς δεν έπαιρναν θαλασσοδάνεια?? Δεν διόριζαν δικά τους παιδιά σε όλη τη μεταπολίτευση και κυρίως το 1989.

Τον Μητσοτάκη το έριξαν οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες και οι συντεχνίες επειδή δεν έδινε θαλασσοδάνεια και επειδή μείωνε το κράτος αντί να το αυξάνει. Δε λέω ότι δεν έγιναν καθόλου ρουσφέτια αλλά τη περιοδο 1990-93 ο αριθμός των δημοσιών υπαλλήλων είχε μείωση κατά 30,000 ενώ σε όλες τις άλλες περιόδους της μεταπολίτευσης είχε μόνο αύξηση.

Ανώνυμος είπε...

H αριστερα διοριζε στο δημοσιο;;; Σε λίγο θα μας πεις οτι διόριζε και ο Τσιπρας!

Μπα; εκανε ρουσφετια το μητσοτακεικο;;; Περιμενεις κι εσυ τη σειρα σου; Δε θα πατας καθολου, θα παιρνεις μισθό και θα είσαι υπερ της ...ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Καλό ε;
Κι ασε τους άλλους (που ποτέ δεν είναι αρκετοι) να εξυπηρετουν τον κόσμο στην ουρά. Που πληρώνει για να εξυπηρετειται από το δημόσιο όχι για να βάζει ο Μητσοτάκης κι η Ντόρα τα ρουσφέτια τους!!! Αυτά ειναι ποινικά αδικήματα!!Τα νοσοκομεία να μην έχουν προσωπικό κι αυτός να κάνει κλητήρες τα βαφτιστήρια του!!!
Εννοείται ότι με τα "λαμογια" των σωματείων δε θα εχεις σχεση γιατι αυτοί είναι "αργομισθοί" και "βουλιάζουν την οικονομία". Εκτος αν μυριστείς καμια κονομα...


Α ωστε υπαρχουν κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες... Μπα; Ωστε έστι ε;