Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Νικολούδης: Αυτοδιαψεύδεται δηλώνοντας ότι δεν μίλησε για (μεγαλοκαταθέτη) βουλευτή

του Λάμπρου Σταυρόπουλου       
Σε κακόγουστο θέατρο του παραλόγου εξελίσσεται η υπόθεση με τον μεγαλοκαταθέτη βουλευτή, ο οποίος τελικώς ήταν ο σύζυγος της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, κ. Ισ. Κούβελος, καθώς ο ...


πρόεδρος της αρχής για το ξέπλυμα του «βρώμικου χρήματος» κ. Π. Νικολούδης, από τον οποίο προκλήθηκε ο σχετικός ντόρος, αμφισβητεί (!) ότι μίλησε για βουλευτή στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπου προέβη την περασμένη εβδομάδα στην επίμαχη αποκάλυψη.

Ωστόσο, αυτοδιαψεύδεται από τα πρακτικά της συνεδρίασης, στην οποία είπε επί λέξει τα εξής: «Θα πρέπει, λοιπόν να σας πω, χωρίς κανένα δισταγμό, ότι από ελέγχους που μπορεί να μην είναι πλήρως εξαντλητικοί, αλλά δεν είναι μόνο δειγματοληπτικοί, που αφορούν ποιοι άνθρωποι, ποιες κοινωνικές τάξεις, έβγαλαν τα χρήματά τους από την αγορά ή τα έβγαλαν και στο εξωτερικό. Αυτό πού λέμε και που εννοούμε πολιτικό κόσμο, εγώ, έναν ή μία διαπίστωσα ότι έβγαλε 1.000.000 ευρώ τον περσινό δραματικό Μάη του 2011. Σε ποσοστό στους 300, είναι ένας στα 300». Και προφανώς, όταν μιλούσε για τους «300», αναφερόταν στους βουλευτές.

Αναφορικά με τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, ο ίδιος επισημαίνει σε δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, ότι: «Δεν ανέφερα καν την λέξη "βουλευτής"».
Σχολιάζοντας την απάντηση του κ. Νικολούδη ο βουλευτής της ΝΔ κ. Κ. Τζαβάρας, τόνισε ότι το καθήκον της εχεμύθειας που επικαλείται ο κ. Νικολούδης «το παραβίασε χονδροειδέστατα, γιατί πράγματι έδωσε στοιχεία παραπλανητικά, παραβιάζοντας αυτό το καθήκον».

Από ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :