Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Ανάγκη συνεργασίας των Φιλελεύθερων Μεταρρυθμιστικών Δυνάμεων

Η χώρα μας και το πολιτικό σύστημά της βρίσκονται σε τραγική κατάσταση: Το πολιτικό σκηνικό ουδέποτε είχε τέτοια «διάταξη καταστροφής» όπως σήμερα. Μια δεξιά πιο συντηρητική, λαϊκιστική και αντιευρωπαϊκή από ποτέ. Ένα ΠΑΣΟΚ ανίκανο για ουσιαστικές διαρθρωτικές αλλαγές και ...


μεταρρυθμίσεις, φοβισμένο και διχασμένο. Μια ακροδεξιά αλλοπρόσαλλη και δύο αριστερά κόμματα τα οποία, με ιδιοτέλεια και ενάντια σε κάθε καλώς νοούμενο συμφέρον της χώρας, υπονομεύουν τους θεσμούς και τορπιλλίζουν κάθε δυνατότητα επανεκκίνησης της ανάπτυξης.
Το “forum για την Ελλάδα” συγκεντρώνει ήδη πάνω από 900 προσωπικότητες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία χωρίς παρελθόν στα κοινά, και αναζητά λύσεις που θα απαγκιστρώσουν την Ελλάδα από το τέλμα.
Με ενδιαφέρον παρακολουθούμε την αντίδραση και άλλων φιλελεύθερων μεταρρυθμιστικών δυνάμεων απέναντι σε αυτή την κατάσταση, αντίδραση υγιή και ελπιδοφόρα, που παίρνει τη μορφή δημιουργίας ομάδων προβληματισμού, πολιτικών κινήσεων κλπ, παράλληλα προς την ήδη, ευρέως οργανωμένη, «Δημοκρατική Συμμαχία» αλλά και τη «Δράση» και την «Φιλελεύθερη Συμμαχία».
Μπροστά στην ραγδαίως επιδεινούμενη κατάσταση της χώρας και την αδυναμία του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος να την βγάλει από την κρίση, είναι επιτακτικό οι δυνάμεις που κινούνται στον μεταρρυθμιστικό-εκσυγχρονιστικό-φιλελεύθερο χώρο να ενισχύσουν την κοινή παρουσία τους στον δημόσιο λόγο και να συζητήσουν προτάσεις και λύσεις, ξεκινώντας από τους θεσμούς και προχωρώντας στην οικονομία και τα άλλα καίρια θέματα.
Σήμερα, καθώς η χώρα οδεύει ταχύτατα προς την βαρβαρότητα, δεν υπάρχει πλέον η πολυτέλεια της απουσίας μιας ισχυρότερης, κοινής, φωνής μας από το κοινωνικό γίγνεσθαι. Ιδιαίτερα όταν όλες οι ομάδες που κινούνται σε αυτόν τον χώρο έχουν τόσο μικρές ιδεολογικοπολιτικές διαφορές μεταξύ τους.

Ανδρέας Ανδριανόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ.
Δημήτρης Κ. Κατσούδας, Επιστημονικός Δ/ντής
Tάκης Μίχας, Διευθυντής Προγραμμάτων

Σημ :Το “forum για την Ελλάδα” είναι ένα think-tank που συνεργάζεται με την «Δημοκρατική Συμμαχία». Οι απόψεις του δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις θέσεις του κόμματος και τα μέλη του δεν είναι κατ’ ανάγκη μέλη του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :