Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Μέχρι και η Σλοβακία μας επικρίνει!

Ακόμα ένα επικριτικό σχόλιο για την ελληνική πολιτική ηγεσία και τη μη εφαρμογή των απαιτούμενων μέτρων προστέθηκε στις δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων ενόψει του ...


σημερινού eurogroup στις Βρυξέλλες.
«Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τις δεσμεύσεις της Ελλάδας» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας λίγο πριν αναχωρήσει από τη Μπρατισλάβα για τη σύνοδο των ευρωπαίων ομολόγων του. «Δεν είμαστε πλέον ικανοποιημένοι από τις δεσμεύσεις, θέλουμε να δούμε τους νόμους να ψηφίζονται. 
Τα δύο από τα μεγαλύτερα θέματα αυτή τη στιγμή είναι οι περικοπές μισθών και τα πρόσθετα μέτρα προκειμένου να περιοριστεί κατά μία επιπλέον ποσοστιαία μονάδα το έλλειμμα ως προς το ΑΕΠ» είπε Ιβαν Μίκλος διευκρινίζοντας ότι αν η Ελλάδα θέλει να αποφύγει την πτώχευση οφείλει να μειώσει το επίπεδο των μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Ο ίδιος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες των διεθνών μέσων ενημέρωσης ότι δεν πρόκειται να ληφθεί σήμερα απόφαση από τους ευρωπαίους ομολόγους του για το δανειακό πακέτο των 130 δισ. ευρώ και για το PSI ενώ πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα προτιμούσε να υποστούν μεγαλύτερες ζημιές οι ιδιώτες προκειμένου να μην εμπλακεί η ΕΚΤ στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :