Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Μιχαλολιάκος: ο ίματζ μέικερ του Καρατζαφέρη


Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τον Νοέμβριο ήταν ο εγγυητής της πολιτικής μας ενότητας. Δήλωνε: «Βρισκόμαστε μπροστά στη δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Φαίνεται ότι την ...
εσχάτη στιγμή επιδεικνύεται η σοβαρότητα που επιβάλλουν οι στιγμές. Θέλω να ελπίζω ότι εκείνοι που μπορούν να επιβάλλουν αυτή την κατάσταση δεν θα υποχωρήσουν».

Ήταν ο πολιτικός άνδρας που παρέβλεπε μικροκομματικές σκοπιμότητες μπροστά στην κρίση. Που είχε το σθένος να τοποθετηθεί δημόσια και να θυσιάσει τις προτεραιότητές του για το κοινό καλό.

Η ελπίδα του έγινε πράξη λίγες μέρες μετά και πήρε το χρίσμα του συγκυβερνήτη. Τέσσερα στελέχη του, Μάκης Βορίδης, Άδωνις Γεωργιάδης, Αστέριος Ροντούλης και Γεώργιος Γεωργίου μπήκαν σε υπουργεία. Ο ίδιος πρόβαλλε τον εαυτό του σαν τον εμπνευστή και αυτουργό της κυβέρνησης.

Επισημοποιήθηκε η εικόνα του ΛΑΟΣ στα ισχυρά έδρανα και όλοι έγιναν ίσοι με προτάσεις κι αποφάσεις. Ήταν η στιγμή της νομιμοποίησης ενός κόμματος του πεζοδρομίου. Τρεις μήνες μετά, το φιλολαϊκό προφίλ με την έννοια του ειρηνοποιού ηγέτη καταστρέφεται. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις βάζουν τη Χρυσή Αυγή στη Βουλή.

Καθοριστική στιγμή για την καθιέρωσή της ήταν η εκλογική αναμέτρηση για τον Δήμο Αθηναίων τον Νοέμβριο του 2010. Το ψηφοδέλτιο του Νίκου Μιχαλολιάκου πήρε ποσοστό 5,29% και του προσέφερε μία έδρα στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης. Υπήρξαν μάλιστα και εκλογικά τμήματα όπου έφθασε στο 22%, σε περιοχές όπως ο Άγιος Παντελεήμονας, η Κυψέλη, τα Πατήσια ή η Πλατεία Βικτωρίας. Τώρα σ΄αυτές την γειτονιές έχει μείνει χωρίς παρέα.

Η πηγή χωρίζεται στα δύο και οι σκληροπυρηνικοί χτίζουν το μέτωπό τους με πρωτόλεια υλικά. Πατρίς - θρησκεία - οικογένεια. Ξανά μπροστά. Όλα τα άλλα τα μνημονιακά, με τους σωστούς τρόπους και την καλή συμπεριφορά, είναι γι' αυτούς που μας έριξαν στον λάκκο.

Τώρα ποιος θα μας σώσει από τους σωτήρες μας; Ο Γιώργος Καρατζαφέρης βλέπει τις εκλογές να 'ρχονται κι αισθάνεται διχασμένος. Τα μισόλογα τελειώνουν. Ο καιρός επιτάσσει ξεκάθαρη επιλογή. Ή υπεύθυνος ευρωπαϊστής στο τραπέζι του Μαξίμου ή  φύλακας στην παιδική χαρά του Αγίου Παντελεήμονα.

Ποιος σε πλάθει καλύτερα, αν όχι ο εχθρός σου; Και ποιός είναι ο μεγαλύτερος εχθρός σου από αυτόν που διατηρεί ανίατες τις παιδικές σου αρρώστιες;

Δεν υπάρχουν σχόλια :