Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Οι κόκκινες κορδέλες του Αντώνη Σαμαρά. Κόκκινες γραμμές ήταν και πάνε.

Κόκκινες γραμμές ήταν και πάνε, όπως πήγε και το Ζάππειο, οι εκλογές τον Φλεβάρη και ο αντιμνημονιακός αγώνας του προέδρου της ΝΔ. Από το λάβαρο του αντιμνημονιακού αγώνα, από σήμερα κρατά τη ...
σημαία του νέου μνημονίου.


Η στάση του σημερινού προέδρου της ΝΔ θα μείνει στην ιστορία της κεντροδεξιάς παράταξης και φυσικά στις μαύρες σελίδες της σύγχρονης ιστορίας, μαζί με τους άλλους αρχηγούς που παρέδωσαν εν μια νυκτί τη χώρα στους τροικανούς. Χωρίς να ρωτήσουν το λαό.

Χωρίς να γίνουν εκλογές.

Οι επόμενες μέρες για τον ασυμβίβαστο Σαμαρά θα είναι κολασμένες!

Από τη μία υπάρχει ο λαός που τον έχει ταυτίσει και δικαίως με τους άλλους υπηρέτες του μνημονίου, κι από την άλλη δύσκολα θα ξεμπερδέψει με τους γαλάζιους συνδικαλιστές και τους βουλευτές που απειλούν ανοιχτά ότι δεν θα ψηφίσουν την υποδούλωση της Ελλάδας.

Η δε δήλωση του χθες το βράδυ στη Συγγρού δείχνει, εκτός του θεατρικού του πράγματος, την αμηχανία και τον πανικό του.

Στη δακρύβρεχτη δήλωσή του είπε, ή μάλλον του ξέφυγε η αλήθεια!

Ομολόγησε, μεταξύ άλλων, ότι «παλεύει» για να πονέσει λιγότερο ο κόσμος.

Διαβάστε τη δήλωση του:

«Ξέρω ότι για ορισμένους, είναι πρωτόγνωρο να διαπραγματεύονται. Και να διαπραγματεύονται σκληρά όταν πρέπει για τον απλό τον κόσμο. Η διαπραγμάτευση αυτή συνεχίζεται. Αυτό έκανα, αυτό θα κάνω. Υπάρχει ένα θέμα ακόμα. Έχει να κάνει με τις συντάξεις. 
Αυτές τις ώρες τις δύσκολες πρέπει να κοιτάμε τον απλό τον κόσμο, τον συνταξιούχο. Δεν έχω δικαίωμα να μην το κάνω, δεν έχω δικαίωμα να μην διαπραγματεύομαι σκληρά. 
Και ουδόλως με ενδιαφέρει, αν διάφοροι αυτή τη θέση την παρεξηγούν. Και προσπαθούν να τη δικαιολογήσουν διαφορετικά. 
Η θέση αυτή, τόνισε, είναι θέση εθνική, είναι θέση συνείδησης και είναι θέση που πρέπει κανείς να έχει σε τέτοιες ώρες κρίσεως, μεγάλης κρίσεως, μεγάλου πόνου του κόσμου. 
Γι αυτό και οι συντάξεις έχουν αυτό το χαρακτηριστικό. Προσπαθούμε ο κόσμος να πονέσει λιγότερο. Τα πράγματα, όμως, είναι δύσκολα και γι αυτό το λόγο υπάρχει αυτή η διαπραγμάτευση. Θα τη συνεχίσω».

Δεν υπάρχουν σχόλια :