Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Η αντιμνημονιακή σύναξη των γαλάζιων συνδικαλιστών με οικοδεσπότη τον ... Μανώλη!

Ο οικοδεσπότης, γραμματέας συνδικαλιστικού της ΝΔ, Γιάννης Μανώλης βρίσκεται από νωρίς στο ΚΥΒΕ (Κέντρο Υποστήριξης Βιοτεχνικών Εταιρειών) Περιστερίου. Με ...


αγωνιστική περιβολή, δερμάτινο μπουφάν και το ακουστικό του handsfree διαρκώς στο αυτί, μοιράζει συντροφικούς χαιρετισμούς. 
Η συγκέντρωση έχει οργανωθεί από τους γαλάζιους συνδικαλιστές που αντιτίθενται στο νέο Μνημόνιο. Από τα μεγάφωνα ακούγονται επαναστατικά τραγούδια. Οχι τα γνωστά, αλλά νέα σουξέ της κρίσης: 
«Φωτιά! Φωτιά! Πού το πας φουκαρά/ Το πλήθος σού φωνάζει ποτέ πια ξανά/ Δεν θέμε να μας σώσεις / άντε γεια».


Το θέμα στα πηγαδάκια είναι ο μέγας αντίπαλος. Οχι το Μνημόνιο αλλά το ΠΑΣΟΚ. «Λένε θα πάρει 7%, αλλά εγώ σου το λέω 5% θα πάρει», υποστηρίζει ένας νεαρός. 
Ούτε ο πρόεδρος της ΝΔ όμως γλιτώνει από την κριτική. «Να βγει και να πει, “εγώ δεν μπαίνω μέσα” (σ.σ. στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών). 
Αυτή είναι η μεγάλη μαγκιά, όχι η μαγκιά τύπου Καρατζαφέρη», θα πει εκνευρισμένος ένας μεσήλικος. Στην πόρτα ένας από τους διοργανωτές λέει στο αυτί του Μανώλη, «να καθήσουμε και λίγο διάσπαρτα».

Οσο ο Γιάννης Μανώλης προλογίζει την εκδήλωση συνδικαλιστές της ΕΥΔΑΠ ανοίγουν ένα πανό που γράφει: «Μολών λαβέ». 
Οταν ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ και γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης ανεβαίνει στο βήμα ο κομματικός χαρακτήρας της σύναξης στο Περιστέρι γίνεται σαφής. 
«Πώς φτάσαμε μέχρι εδώ; Χάσαμε τις εκλογές του 2009, όχι γιατί η ΝΔ δεν είχε θέσεις ή δεν έκανε καλά για τον τόπο. Χάσαμε γιατί κάποιοι κούναγαν το δάχτυλο στην κοινωνία και άλλοι την ουρά τους». 
Για τον συνδικαλιστή, «ο Παπανδρέου και οι νεογιάπηδες κηπουροί του έφεραν το ΔΝΤ». Μια κυρία χειροκρότησε πρώτη δυνατά παρασύροντας κι άλλους. Και αυτό δεν είναι το μοναδικό χειροκρότημα κατά τη διάρκεια των ομιλιών, ενώ ο Μανώλης θα ζητά διαρκώς από τον πρόεδρο Σαμαρά να επιβάλει, «εκλογές επιτέλους». Το ακροατήριο παραληρεί: «Εκλογές! Εκλογέεες!».

«ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ». Ο Ηλίας Ηλιόπουλος, γενικός γραμματέας της ΔΑΚΕ... σπάει τα τύμπανα του κοινού όταν από το βήμα αποκαλύπτει το σχέδιο (sic!) της τρόικας: 
«Μας οδηγούν οργανωμένα και σχεδιασμένα στην πλήρη υποταγή. Θέλουν να εξαφανίσουν τον Ελληνισμό. Σηκώστε ψηλά το κεφάλι όπως είπε ο Κολοκοτρώνης». 
Ο Μανώλης νιώθει την ανάγκη να υπερθεματίσει απευθυνόμενος προς «τα παπαγαλάκια της τρόικας και του συστήματος». 
«Επειδή θα πουν ότι είμαστε λαϊκιστές, εμείς είμαστε λαϊκοί. Δεν λέμε να γυρίσουμε στη δραχμή. Να μας δώσουν ανάπτυξη, να τους ξεχρεώσουμε».

Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ



Οι φωτογραφίες προέρχονται από "ΤΑ ΝΕΑ" και τα "parapolitika.gr"

Δεν υπάρχουν σχόλια :